VOLEI | Prima înfrângere din an, una usturătoare. Arcada, doar un punct la Dinamo
Foto: Sonia Baciu

VOLEI | Prima înfrângere din an, una usturătoare. Arcada, doar un punct la Dinamo
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Minicampionatul Diviziei A1 de volei pentru echipele masculine a continuat miercuri, 27 martie 2019, cu alte trei meciuri tensionate, cum, de altfel, vor fi și toate celelalte. Arcada s-a deplasat la Dinamo, echipă cu care în sezonul regulat au încheiat ”indecis”, 1-3 în tur, la București, respectiv 3-0, în retur, la Galați.

Din păcate, jocul de miercuri nu s-a încheiat cu succesul de care gălățenii aveau mare nevoie, tabela arătând la final 3-2 pentru bucureșteni. Arcada a pornit ca din tun, însă iureșul nu a continuat până la victorie. A câștigat, destul de lejer, primele două seturi, la 12 și la 17, lăsând impresia unui succes la zero. Nu a fost să fie, dinamoviștii au revenit, încet, încet, până la 2-2  (25-20 și 25-21). Setul decisiv s-a disputat sub semnul echilibrului, gălățenii au avut pe tabelă 3-0, 4-1, 5-3 și 9-8, dar și finișul nu i-a ajutat, și succesul confruntării a rămas în Sala ”Dinamo”, constituind o surpriză.

O înfrângere usturătoare și nescontată, care vine după o serie remarcabilă în acest an. Au fost 9 victorii în retur, una în ”Cupa României” și o alta în play-off. Deci după 11 victorii consecutive a venit acest nedorit rezultat, prima înfrângere din 2019.

Despre meci și rezultat am solicitat părerea antrenorului Sergiu Stancu, care a punctat: ”O partidă grea, am întâlnit o echipă bună a primului eșalon, care a pus, și va pune, multe probleme adversarelor. Evident, rezultatul nu mă mulțumește, mai ales că am avut un început excelent. Din păcate, nu am fost în stare să finalizăm favorabil și am cucerit un singur punct. Acum va veni Zalăul, de asemenea o echipă foarte bună. Vine după înfrângerea, pe propriul teren, cu oltenii și, evident, va dori un rezultat favorabil. Pentru că jucăm acasă, avem și sprijinul publicului, succesul depinde numai și numai de jocul nostru, pe care îl dorim de calitate, care să ne aducă victoria mult dorită”.

Arcada a început cu ”sextetul”: Sanderson, Cuciureanu, Raici, Borovnjak, Perez, Bissette - Cabrera (libero). Pentru că jocul a necesitat și schimbări, au mai intrat Cristudor, Terzici, Carrasco, Kullo și Mihalj.

În celelalte două jocuri, VM Zalău - SCM U Craiova 1-3 și Steaua - CSM București 1-3. După această etapă, podiumul se prezintă astfel: 1. SCM U Craiova 52 puncte, 2.- 3. VM Zalău și CSM Arcada cu câte 50 de puncte. Pe locurile 4-6 sunt: CSM București 38 p, Dinamo 36 p și Steaua 29 puncte.

În runda următoare, Arcada va juca pe teren propriu, sâmbătă, 30 martie 2019, ora 17,00, cu VM Zalău, în timp ce craiovenii vor juca, acasă, cu Steaua (sâmbătă), iar CSM București cu Dinamo (luni, 1 aprilie).

Citit 866 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2019 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.