HOCHEI. S-au stabilit ultimele meciuri din sezonul regulat al Ligii Naționale

HOCHEI. S-au stabilit ultimele meciuri din sezonul regulat al Ligii Naționale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE: Federația Română de hochei a stabilit data de disputare a ultimelor două meciuri din cadrul sezonului regulat, unde protagoniste sunt CSM ”Dunărea” Galați și finalista Ligii Erste, SC Miercurea Ciuc. Astfel, vineri, 5 aprilie 2019, CSM ”Dunărea” va juca în deplasare, urmând ca duminică, 7 aprilie 2019, să joace la Galați. Ambele partide vor începe la ora 18,30. 

În clasament, CSM Galați se află pe locul secund, cu 85 de puncte, în timp ce harghitenii ocupă locul trei, cu 77 de puncte (după ce i se va aplica penalizarea de trei puncte ca urmare a neprezentării în luna decembrie, la Brașov). Echipa Corona Brașov este liderul momentului, cu 87 de puncte, iar ACSH Gheorgheni a încheiat sezonul regulat pe locul 4, cu 66 de puncte. Cele patru echipe calificate în semifinale vor juca în sistem play-off „cel mai bun din cinci meciuri” după formula Semifinala 1 (locul 1 cu locul 4), Semifinala 2 (locul 2 cu locul 3).


Foștii jucători ai echipei CSM Dunărea Galați, americanul Phil Bushbacher și rusul Timur Rasulov, sunt cetățeni români, în mod oficial. Miercuri, cei doi au depus jurământul și s-au alăturat celorlalți sportivi naturalizați. Evgeni Emelianenko (fundaș, Ucraina), Vitali Kiricenko (atacant, Ucraina), Anton Butochnov (atacant, Ucraina), toți la CSM Galați, Patrick Polc (portar, Slovacia) ori Pavlo Borisenko (fundaș, Ucraina), ambii la ASC Corona Brașov. Din cauza unor probleme procedurale, la ultimul Mondial, cel din 2018, a putut juca doar portarul slovac Polc.

Altfel, SC Miercurea Ciuc a încheiat finala Ligii Erste cu o singură victorie, iar de acum se poate concentra pe campionatul intern, unde mai are de disputat două meciuri din sezonul regulat al Ligii Naționale, ambele cu CSM ”Dunărea”, unul dintre ele la Galați. Rămâne de văzut când vor fi programate cele două jocuri, în contextul în care la finalul lunii aprilie România va fi prezentă la Campionatul Mondial - Divizia I, Grupa B ce se va desfășura în Estonia, iar în grupă se mai află reprezentativele Japoniei, Ucrainei, Poloniei și Olandei. Prima clasată accede în Divizia I, Grupa A, ultima clasată retrogradează în Divizia II, Grupa A.

Citit 1221 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2019 14:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.