A noua ediție a concursului de ciclism Gârboavele XC
Foto: Sonia Baciu

A noua ediție a concursului de ciclism Gârboavele XC
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Sâmbătă dimineață, o vreme de târziu de martie, cu cer înnorat și destul de frig, nu părea să fie cea mai prielnică pentru o competiție în aer liber, în special pentru spectatori, căci bicicliștii participanți la cea de-a noua ediție a Gârboavele XC, în organizarea Clubului de Ciclism Galați, s-au declarat mulțumiți.

Traseul, cu 11,5 km pe tură și o diferență de nivel de 200 metri, a fost destul de dur pentru amatorii și începătorii care au avut de parcurs trei ture, dar accesibil pentru cei de la categoria Elitelor (avansați), care au pedalat cinci ture. Competiția, una plină de voie bună, așa cum de altfel sunt și bicicliștii, existând chiar o glumă între ei, ”nu poți fi trist când pedalezi”. Dintre cicliștii gălățeni s-au remarcat, în cursa de amatori, Gabriela Berecki și Ciprian Jiga. Gabriela a luat locul al doilea, atât la categoria de vârstă 30-39 de ani, cât și la general, în timp ce Jiga a fost primul la aceeași categorie și pe locul 5 la general, ambii concurând pentru Bike Works. ”Pentru noi, traseul din această pădure este ca a doua casă, ne-am simțit bine, ne place. Ne antrenăm frecvent aici și ne-ar plăcea ca și ceilalți gălățeni prezenți în weekend, prin zonă, să ne înțeleagă și eventual să nu își mai așeze grătarele chiar în cărare. Astfel, nici unii, nici ceilalți nu ar mai fi deranjați”, a mărturisit gălățeanca.

Din Italia și Senegal, la Gârboavele

Cursa din acest an a fost una inedită, prin prezența a doi străini, unul concurent, celălalt susținător. Italianul Daniele Silvagni (29 de ani) a venit special pentru acest concurs, de care a aflat anul trecut de pe o rețea de socializare și și-a dorit să participe la el. S-a antrenat și deși traseul i s-a părut unul dur, a fost bucuros de experiența trăită. Mă dau cu bicla încă de când eram copil și nu aș putea alege între viteza ciclismului rutier și adrenalina celui pe teren accidentat. Din fiecare este ceva ce îmi merge la suflet”, ne-a declarat tânărul, pasionat atât de ciclism, cât și de deltaplanorism și... România, o țară pe care o consideră ”acasă”, deoarece iubita lui e de aici.

Senegalezul Cyril Manga, student la Galați, și-a susținut profesorul - Alex Căpățână, în cursa de la Gârboavele și ne-a declarat că pentru anul viitor își dorește să participe și el la acest gen de competiție. Cyril este un pasionat ciclist, ce a descoperit frumusețile Dobrogei, alături de Alex.

”Termin cursa, cu ea în spate”

Un moment demn de ”cascadorii râsului” a fost oferit de ieșeanul Octavian, care alerga pe lângă bicicletă pe ultima sută de metri. ”Am pană, dar nu abandonez cursa. Dacă e nevoie termin cursa cu ea în spate”, a strigat în viteză Octavian.

Voluntari de nota 10 

Evenimentul a avut sprijinul a peste 80 de voluntari, unii dintre ei aflați prima oară la o cursă de ciclism. ”Am crezut că e simplu să fii voluntar aici, mai ales că era un post pe final de cursă, dar nu e deloc așa”, a spus amuzat unul dintre aceștia.

Citit 3226 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2019 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.