Handbal. La un pas de fericire...
Foto: Iulia Kelt

Handbal. La un pas de fericire...
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Misiune foarte grea pentru echipa CSM Galați, în tentativa de evadare de pe ultimul loc al clasamentului Ligii Naționale feminine de handbal. Luni după-amiază, elevele Alexandrinei Soare au întâlnit, în etapa a 21-a, o echipă de învins: Măgura Cisnădie - locul 7, cu 29 puncte. Chiar dacă zestrea fetelor noastre este mult mai săracă, sub cea a sibiencelor (doar 5 puncte și ultimul loc), acestea au intrat pe teren hotărâte să dea o replică dârză. Și desfășurarea meciului a confirmat așteptările. Gălățencele au jucat de la egal la egal, au avut, chiar, superioritate pe tabela de scor, dând speranțe inimoșilor suporteri. Evoluția scorului vine în sprijinul afirmației noastre: 3-1, 5-3, 6-6, 11-11 și 15-13 la pauză. În repriza a doua, odată cu trecerea timpului, disputa a devenit și mai încrâncenată. Chiar în aceste condiții, echipa noastră s-a aflat deseori în avantaj: 17-15, 20-18, până la 24-23 în minutul 41. Din păcate, s-a făcut 24-26, 26-26 și 27-28 la fluierul final. Nefavorabile ne-au fost și minutele de penalizare (eliminare) - 8-2, ca și aruncările de la 7 metri: 6-7 (4-3, la pauză), ale noastre fiind marcate toate de Cioaric, iar două ale oaspetelor fiind apărate de Emilia Anghel. Și aceste statistici ne arată că arbitrajul a fost mai drastic cu gazdele, în repriza a doua.

Iată și concluziile trase la finalul meciului de antrenoarea Alexandrina Soare: ”Înainte de meci, spuneam că dacă fetele joacă bine și se respectă ce-am pregătit la antrenamente putem câștiga acest meci, de o foarte mare importanță. Și după joc: am venit cu patru jucătoare nerefăcute după accidentare, de la care nu se putea aștepta randamentul total. Am avut cel puțin două faulturi la Daciana, nesancționate. Chiar cu unele greșeli comise în finalul meciului - lucru firesc, după ce oboseala se acumulează - în condițiile judecării corecte a fazelor câștigam sigur! Le felicit pe fete pentru spiritul de sacrificiu depus în condițiile în care avem o bancă scurtă (n.r. - au fost folosite doar 10 jucătoare). Ar fi fost o victorie de moral. Nu vom renunța, vom lupta până în ultimul minut al campionatului”.

Jucătoarele ce au evoluat și realizatoarele golurilor: Elena Șerban, Emilia Anghel - Cristina Marcu 2, Denisa Șelever, Daciana Balaban 1, Cătălina Cioaric 10, Lăcrămioara Cîlici 2, Mădălina Conachi 2, Elena Livrinikj 8 și Tamara Bokarici 2.

În etapa următoare - ”un meci pe viață și pe moarte”, CSM Galați va juca, în deplasare, sâmbătă, cu ”U” Cluj, o echipă cu care ne batem pentru locul de baraj.

Citit 1277 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2019 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.