Arcada continuă marşul spre titlu

Arcada continuă marşul spre titlu

Sonia Baciu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Partidele Diviziei A1 a competiţiei de volei masculin continuă, astfel că în weekend au început meciurile returului, fără pauză. O constatare îmbucurătoare o constituie victoria echipei CSM Arcada - a cincea din şase meciuri, în faza a doua a competiţiei.

Gălăţenii s-au deplasat în Capitală, pentru a cincea partidă din acest sezon cu CS Municipal. Cu succes s-a încheiat şi acest meci (patru în campionat şi unul în Cupă). După ce în turul minicampionatului, Arcada a câştigat, acasă, cu 3-1, de data aceasta succesul a venit mult mai clar, cu 3-0 (25-19, 25-18, 25-21). Toţi jucătorii au evoluat cu multă concentrare şi determinare, stafful tehnic menţinând în teren acelaşi sextet, ceea ce se întâmplă foarte rar, în special într-un joc cu miză. Desfăşurarea jocului demonstrează cu prisosinţă acest lucru.

Primul act a decurs aşa cum şi-au dorit băieţii noştri, care au condus da capo al fine. Disputa s-a încins în setul al doilea, bucureştenii aflându-se în ofensivă pe tabela de scor. S-a pornit hotărât: 6-1, 6-5, 12-9, 16-12, 17-15. La acest scor s-a solicitat încă un time-out, care a avut efect imediat; gălăţenii s-au dus la 17-23 şi de aici a mai fost un singur pas spre victorie. Prima parte a ultimului set s-a asemănat cu anteriorul, elevii lui Marian Apetru (fostul antrenor al Arcadei) având 11-8. Şi de această dată s-a produs "rocada", scorul ajungând 12-15 şi 16-21, iar finalul arătând 21-25.

"Un nou joc foarte important pentru noi. Am întâlnit o echipă bună, care a avut 2-0 cu Craiova, pierzând meciul la limită, aceeaşi bună evoluţie având-o şi la Galaţi, în meciul tur. Băieţii noştri au avut o abordare foarte bună, care ne-a adus succesul de care aveam mare nevoie. Mai avem două meciuri acasă şi tot două în deplasare, pe care va trebui să le abordăm cu aceeaşi concentrare. Suntem siguri că, având de partea noastră şi aportul publicului, vom încheia bine acest sezon", ne-a spus antrenorul Sergiu Stancu.

Următoarele meciuri se vor desfăşura astfel: acasă cu Dinamo - sâmbătă, în care Arcada are de luat o revanşă, după 2-3 din tur, în Capitală; apoi o deplasare grea - la Zalău, vine Craiova şi deplasare la Steaua.

Un succes deosebit de important în această cursă la capătul căreia se vede… titlul de campioană. Spuneam că "sextetul" iniţial nu a suferit nicio modificare, iată-l: Perez, Terzici, Cuciureanu, Raici, Borovnjak, Bissete - Cabrera (libero).

A arbitrat un cuplu din Ardeal: Paul Szabo (Oradea) - M. Serei (Baia Mare).

În clasament, CSM Arcada se află pe primul loc, cu 62 de puncte, urmată de VM Zalău (59 p) și SCM "U" Craiova (57 p, dar un meci mai puțin disputat, urmând să joace în această seară, la Dinamo).

Citit 520 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2019 15:35

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro