Hochei. Cu trofeul de campioană la vedere

Hochei. Cu trofeul de campioană la vedere
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Disputa din finala Campionatului Naţional, dintre CSM “Dunărea” Galaţi şi Corona Braşov, se reia astăzi de la scorul general 1-1, înregistrat după cele două meciuri care au avut loc la Galaţi. Urmează două partide la Braşov, astăzi şi mâine, iar dacă egalitatea la general va persista, meciul cinci al finalei, cel decisiv, va fi luni la Galaţi.

Finala se joacă în sistemul “trei victorii din maximum cinci partide”, astfel că hocheiştii de la CSM “Dunărea” au două variante: fie să câştige ambele dispute de la Braşov şi să devină campioni acolo, fie să se impună astăzi sau mâine pentru a ajunge la jucarea decisivului în patinoarul de la Galaţi. Cert este că învingătoare din această seară va juca sâmbătă cu trofeul de campioană în faţa ochilor.

S-a plecat spre Braşov cu optimism, unul firesc în condiţiile în care echipa gălăţeană a arătat că are potenţial pentru a se impune, atât în sezonul regulat prin clasarea pe primul loc, cât şi în primul meci al finalei, câştigat cu 5-2. Cea de-a doua partidă a ultimul act a fost pierdută la mare luptă, în prelungiri cu 2-3, după 2-2 la încheierea clasicelor trei reprize, într-un meci în care s-a simţit oboseala după imensul efort din prima confruntare a finalei, aspect subliniat de experimentatul Emelyanenko, hocheist venit la Galaţi chiar de la Corona. “Este greu, pentru că noi jucăm cu trei linii, iar ei cu patru. În aceste condiţii, ne-a lipsit un pic prospețimea în meciul doi, mai ales că adversarii patinează bine”, a spus Emelyanenko.

Suporterii, chemaţi la Braşov

Hocheistul ucrainean cu cetăţenie română a adăugat că atuul echipei este unitatea grupului, aici găsind cea mai bună atmosferă în vestiar dintre toate formaţiile la care a jucat până acum. “Nu mă așteptam la începutul sezonului să ajungem în finală, pentru noi obiectivul era cam locul patru, pentru calificarea în play-off. Iată că acum suntem în finală şi luptăm pentru câştigarea ei. Totul este posibil, pentru că acum avem cea mai prietenoasă echipă dintre toate la care am mai jucat, incluzând aici antrenorii, jucătorii români și cei străini. O să facem tot ce este posibil ca să terminăm acolo finala, să ne întoarcem campioni. Invităm suporterii noştri la Brașov, ei ne ajută foarte mult. Îmi place să joc cu tribuna plină”, a mai spus Emelyanenko.

Atât partida de astăzi, cât şi cea de sâmbătă vor începe la ora obişnuită pentru campionatul intern, 18.30.

 

Citit 1856 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2019 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.