United este finalistă

United este finalistă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: United Galați a câștigat cu 6-2, asigurându-și calificarea în Liga 1, al treilea an consecutiv.


Vicecampioana United Galaţi joacă pe teren propriu, astăzi, penultima sa partidă din grupa semifinală a Ligii 1, intâlnind în Sala „Dunărea”, de la ora 18.00, formaţia FK Odorheiu Secuiesc. Echipa gălăţeană are nevoie de victorie în acest meci pentru a-şi asigura calificarea în finala pentru titlul de campioană.

Până acum, în această grupă semifinală, United s-a impus pe terenul adversarei de astăzi cu 5-2, iar apoi a obţinut o victorie foarte importantă acasă, 2-1 cu Autobergamo Deva, principala contracandidată la primul loc în ierarhia grupei, cel care duce în marea finală. Având avantajul, datorită clasării superioare în sezonul regulat, de a începe grupa cu 3 puncte, faţă de unul singur la start în dreptul echipei din Deva, United este astăzi în postura de a închide socotelile şi a juca apoi fără griji returul de pe terenul celor de la Autobergamo.

Florin Ignat, antrenor şi jucător al echipei gălăţene, admite că se simte presiunea mizei înaintea confruntării de astăzi, cu un adversar foarte ambiţios, care le-a pus deseori în ultimii ani probleme serioase jucătorilor de la United. "Nu pot nega că jucăm sub presiunea mizei. Este meciul care ne poate garanta o deplasare liniștită la Deva, principalul contracandidat la șefia grupei de play-off. Pentru a scăpa de acea presiune, una mai mare decât cea de acum, când vom fi pe teren propriu cu puternica formație din Odorhei, trebuie să câștigăm acest meci! Vă asigur că niciunul dintre jucătorii mei nu va trata cu superficialitate jocul, că nu-și va trata adversarii ca și cum partida ar fi dinainte câștigată și sper să obținem cele trei puncte puse în joc. Odorhei nu va juca pentru a ajuta Deva, va juca pentru ea. Este o echipă de profesioniști, începând cu antrenorul, pe care îl cunosc foarte bine, este o echipă care mereu joacă la victorie. Îmi doresc enorm ca Sala Sporturilor să fie plină, ca la duelul cu Autobergamo Deva, deoarece s-a văzut atunci ce aport important a avut publicul în obținerea victoriei", a declarat Florin Ignat.

Cu excepţia ultimelor două zile, tehnicianul gălăţean a pregătit această partidă cu o formulă restrânsă a lotului. Mimi Stoica, căpitanul echipei naţionalei, a fost alături de Cireş printre cei care au jucat pentru România în două partide amicale cu Armenia, Stoica marcând în ambele. Totodată, Burdujel şi Laşcu au jucat în naţionala Republicii Moldova într-o victorie de răsunet, 5-3 cu Olanda.

Dacă va câştiga astăzi, United se va califica pentru a treia oară consecutiv în finala Ligii 1.

Citit 1354 ori Ultima modificare Vineri, 19 Aprilie 2019 21:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.