Performanță istorică! Hocheiștii au făcut minuni până la capăt

Performanță istorică! Hocheiștii au făcut minuni până la capăt
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE: Au terminat pe primul loc la Campionatul Mondial. Echipa națională de hochei a României și-a câștigat toate partidele de la Campionatul Mondial din Estonia, Divizia 1 Grupa B, performanțe care i-au adus clasarea finală pe primul loc, implicit promovarea după 24 de ani în primul eșalon mondial. Ultima ispravă a fost victoria obținută sâmbătă, în fața reprezentativei Olandei, scor 3-1 (1-0, 1-1, 1-0). Marcatori au fost: G. Biro (min 3'58"),  Goga (min. 20'46") și Peter Balasz (min. 58'16").

În urma acestei victorii România a cumulat 13 puncte și are asigurat primul loc, indiferent de ce va face reprezentativa Poloniei în fața Japoniei.


La Campionarul Mondial, Divizia I, Grupa B, echipa naţională a României şi-a creat o miză uriaşă pentru ultimul meci, cel cu Olanda, programat astăzi de la ora 13,00. Prin câştigarea tuturor partidelor anterioare, hocheiştii români au ajuns în situaţia de a juca pentru o performanţă istorică, având nevoie de victorie în clasicele trei reprize (fără prelungiri) pentru a-şi asigura promovarea în lumea bună a hocheiului mondial, al doilea eşalon, ceea ce ar însemna urcarea în clasament printre primele 22 de echipe din lume, acolo unde România n-a mai fost din 1995.

Joi, echipa României și-a continuat seria impresionantă de victorii, trecând şi de Ucraina cu 5-1 (2-0, 1-1, 2-0). A fost prima victorie din istoria hocheiului românesc în faţa Ucrainei într-un meci oficial!

La fel ca în partidele precedente, hocheiştii români au gestionat excelent momentele de power-play, cu primele două goluri înscrise în astfel de situaţii, iar în cele de penalty killing (inferioritate numerică) apărarea a mers aproape de perfecţiune. Pentru România au înscris Balazs Peter  (min. 3'52"), G. Biro (min. 19'51"), Constantin (min. 39'21"), Anton Butochnov (min. 47'39") şi Rokaly Sz. (min. 57'28") din lovitură de penalitate.

Polonia a învins Estonia cu 3-2 și are 10 puncte, la fel ca România, cu avantajul rezultatului direct (primul criteriu de departajare la egalitate de puncte) pentru tricolori. Câștigătoarea turneului se va decide astăzi, când România trebuie să obţină victorie de trei puncte (fără intrarea în prelungiri) în meciul cu Olanda, pentru a nu depinde de rezultatul partidei Polonia – Japonia (ora 16,30).

Până acum, România a învins Estonia (scor 4-3) la șuturi de departajare, Japonia cu 3-2, Polonia (3-2) în repriza de prelungiri) şi Ucraina cu 5-1. Toate adversarele erau clasate deasupra României în ierarhia mondială.

Citit 3147 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2019 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.