Simona Halep, meci perfect la Madrid

Simona Halep, meci perfect la Madrid
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fostul lider mondial, Simona Halep, și cap de serie 3 în turneul Premier Mandatory de la Madrid, a avut nevoie de numai 44 de minute pentru a se califica în sferturile de finală.

Halep a trecut cu 6-0, 6-0 de slovaca Viktoria Kuzmova (20 de ani, locul 46 WTA), într-un meci fără istoric, cu o evoluție surprinzătoare pentru jucătoarea care a făcut ”victime” de top în primele două tururi, germanca Julia Georges (7-5, 6-4) și Carla Suarez-Navarro (6-4, 7-6). Halep a jucat impecabil, având procentaje excelente la serviciu, 84, respectiv 73 la sută, şi chiar mai bune la retur, 91, respectiv 74 la sută, reușind să câștige de patru ori mai multe puncte decât adversara (48 de puncte, față de 12 ale Viktoriei Kuzmova).

"Nu cred că a fost nici cel mai bun meci al ei, e un turneu mare şi joacă împotriva adversarelor de top. Ştiu cum e, pentru că şi eu am fost acolo. Mai am un meci de dublu, mai joc azi şi sper să câştig şi acolo (n. r. - alături de Irina Begu). Oricum, mă bucur să mă întorc în sferturi aici, pentru că e unul dintre turneele mele preferate", a declarat Simona Halep, la ieșirea de pe teren.

În sferturile de finală, Simona Halep va juca împotriva câștigătoarei dintre australiana Ashleigh Barty (23 de ani, 9 WTA) şi kazaha Iulia Putintseva (24 de ani, 43 WTA).

Altfel, gălățeanca Gabriela Talabă (locul 379 WTA) s-a calificat pe tabloul principal al turneului ITF Bonita Springs (Florida). Pentru Talabă, este o prezență în premieră la o competiție cu premii totale de 100.000 de dolari. În calificări, în primul tur, gălățeanca a beneficiat de retragerea adversarei, nipona Mari Osaka (sora liderului mondial, Naomi Osaka), la 7-5 și 1-1 în setul secund, ca apoi în ”finala” preliminariilor să o învingă pe americana Haley Giavara, scor 7-5, 6-1.

În primul tur pe tabloul principal, Talabă o va întâlni pe Katherine Sebov (Canada, locul 243 WTA).

Cea mai bună reușită a carierei Gabrielei Talabă, până în acest moment, a fost câștigarea turneului de la Charleston (2018, premii de 25.000 de dolari), la simplu. Și la dublu s-a remarcat anul trecut, tot la un turneu de 25.000 de dolari, la Horb, unde a câștigat alături de românca Oana Simion.

Cealaltă gălățeancă reprezentativă, Patricia Țig (locul 742 WTA), se află pe tabloul principal al competiției de la Cancun, unde în primul tur o va avea ca adversară pe Lian Tran (Olanda, venită din calificări). Cea mai bună performanță a gălățencei (fost număr 83 mondial), revenită în circuit la numai câteva luni de când a devenit mamă, a fost în sferturile de finală de acum două săptămâni, tot la Cancun, la un turneu de 15.000 de dolari.

Citit 1193 ori Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2019 07:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.