Campionatul Mondial, la Bucureşti sau în Slovenia

Campionatul Mondial, la Bucureşti sau în Slovenia

Echipa României, câştigătoarea din acest an a Diviziei I, Grupa B
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă (IIHF) anunţă pe site-ul său că România şi Slovenia au depus candidaturi pentru organizarea Campionatului Mondial, Divizia I, grupa A (al doilea eşalon), din aprilie 2020.

Alexandru Hălăucă, preşedintele federaţiei noastre de profil, declara în urmă cu zece zile, imediat după promovarea echipei României în al doilea eşalon mondial, că doreşte să obţină organizarea turneului de anul viitor. Deşi părea a fi mai degrabă o glumă, ţinând cont că în Bucureşti nu există nici măcar un singur patinoar la standarde pentru competiţii internaţionale, iată că lucrurile devin serioase, forul mondial publicând lista candidaturilor: România, la Bucureşti, şi Slovenia, la Ljubljana. IIHF va allege dintre cele două cadidaturi destul de curând, până la sfârşitul acestei luni, la congresul acestui for, care avea loc în perioada 22-27 mai.
Hălăucă mizează pe finalizarea construcţiei noului patinoar “Mihai Flamaropol” până în primăvara următoare, iar variante de rezervă sunt Braşovul şi Galaţiul.
„Am depus candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial la această divizie în care am intrat acum, în Bucureşti. Se va vota în cadrul congresului din mai şi am speranţa că vom obţine organizarea, dar depinde foarte mult de construcţia patinoarului. Cred că se poate termina construcţia, cu bunăvoinţă, până atunci. Vreau ca până la acest congres să am lecţiile învăţate, să ştiu foarte clar dacă putem termina patinoarul şi dacă nu, să avem şansa de a muta la Braşov sau o altă locaţie unde se poate disputa un campionat mondial de o asemenea anvergură. Acum suntem în lumea bună a hocheiului, suntem între locurile 17 şi 22 mondial, am făcut un pas foarte mare", a mai spus preşedintele federaţiei române.
Echipa naţională a României a reuşit la începutul lunii mai o mare supriză, promovarea în al doilea eşalon mondial la hochei pe gheaţă, după ce a câştigat Grupa B din Divizia I a Campionatului Mondial, la Tallinn (Estonia), unde a câştigat toate meciurile, deşi toate echipele adverse erau mai bine plasate în ierarhia mondială: 4-3 (2-0, 0-2, 1-1, 0-0, 1-0) cu Estonia, după prelungiri şi şuturile de departajare, 3-2 (0-2, 2-0, 1-0) cu Japonia, 3-2 (1-0, 0-0, 1-2, 1-0) cu Polonia, după prelungiri, 5-1 (2-0, 1-1, 2-0) cu Ucraina şi 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) cu Olanda. Astfel, naţionala României a revenit după 24 de ani în primele 22 de locuri ale clasamentului mondial.

Onodi revine la Galaţi

Altfel, vicecampioana CSM „Dunărea” a ajuns la un acord pentru un prim transfer în vederea următorului sezon, cel al portarului Otto Onodi, mutarea fiind anunţată pe Facebook de reprezentanţii SC Miercurea Ciuc, club pentru care Onodi a evoluat în ultimele sezoane. Onodi a mai jucat pentru hocheiul gălăţean în sezonul de graţie 2014-2015, când a avut o contribuţie majoră la câştigarea primului de titlu de campioană, prin evoluţiile senzaţionale din play-off.

Citit 924 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2019 18:53

1 comentariu

  • postat de rodax Vineri, 17 Mai 2019 09:35 193.231.148.*** Link la comentariu
    0
    1

    ma uitam la patinoarul din kazahstan,tara unde s-a desfasurat campionatul mondial,grupa in care va juca romania la anul si cred ca nici in cele mai frumoase vise nu vom avea noi in tara un asa patinoar.nu stiu ce are slovenia,dar cred ca la un asa nivel ne-am face de rusine gazduind acest campionat.altfel,venirea lui onodi e o veste buna,daca s-ar mentine lotul din campionatul trecut cu toti jucatorii valizi am putea fi din nou campioni.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.