Weekend reuşit pentru echipele gălăţene

Weekend reuşit pentru echipele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cele două formaţii gălăţene din Liga a III-a, Oţelul şi Sporting Lieşti, şi-au câştigat, sâmbătă, ultimele meciuri de pe teren propriu din acest sezon. Apoi, duminică, în prima ligă feminină, AFC Universitatea a terminat la egalitate partida de la Odorheiu Secuiesc, cu Vasas.

SC Oțelul Galați şi-a luat rămas bun de la suporterii care i-au rămas alături cu o victorie, scor 2-1 (1-1), în ultima partidă de pe teren propriu din acest campionat, disputată sâmbătă în fața celor de la CSM Rm. Sărat, în etapa a 29-a. Oaspeții au deschis scorul în minutul 22, iar George Cîrjan a reușit să restabilească egalitate până la pauză, în min. 31. În repriza secundă, Vlad Moglan a înscris (66’) golul victoriei.

Antrenorul Tudorel Pelin a utilizat următoarea formulă: Vlasie - David, R. Moglan (cpt), V. Moglan, Manău - Chiriac, Codreanu - Antohi, Țicămucă, Munteanu - Cîrjan. Au mai evoluat: Bordieanu, Grădinaru și Farcaș, ultimii doi promovați de la echipele de juniori.

La Lieşti, Sporting a învins cu 2-0 pe Ştiinţa Miroslava, după un meci spectaculos, în care ambele formaţii au jucat deschis şi au avut multe faze de poartă. Golurile echipei antrenate de Ionuţ Niculcea au fost marcate de Bârlădeanu (40’) şi Dănăilă, în prelungiri (90’+1). Sporting Lieşti a început meciul în formula: Vădeanu - B. Dumitru, Maftei, Dima, Sevastian - Manea - Iancu, Bârlădeanu, Bahnaşu, Al. Stan - Anastasie. Au mai intrat: Munchiu, Dănăilă, Năstase şi Nica.

În ultima etapă a sezonului 2018-2019, sâmbătă, 25 mai, cu începere de la ora 18:00, SC Oțelul Galați (locul 3) va juca pe terenul formației Știința Miroslava, în timp ce Sporting Lieşti (locul 8) se va deplasa pentru meciul cu CSM Paşcani (locul 12).

Fetele, egalate în prelungiri

În prima ligă feminină, FC Universitatea a remizat cu Vasas Odorheiu Secuiesc, scor 1-1, într-o partidă disputată ieri, în deplasare, în cadrul grupei locurilor 4-6. Formaţia gălăţeană a dominat prima repriză, pe care a încheiat-o în avantaj prin golul înscris de Nina Anca, în min. 37. Aflate într-o serie inumană, cu al cincilea meci în ultimele 15 zile (adversarele au stat duminica trecută), fotbalistele echipei din Galaţi n-au mai avut resurse fizice să menţină acelaşi nivel şi după pauză, reuşind totuşi să reziste în avantaj până în al doilea minut de prelungiri, când Vasas a egalat norocos, printr-un autogol. Având cei doi portari indisponibili, Gabriel Călinescu, antrenorul care a condus echipa gălăţeană la acest meci, a apelat la o improvizaţie, fundaşul central Dumitriţa Prisăcari fiind titularizat între buturi. Pregătită cu câteva antrenamente specifice de către Gheorghe Cucu, antrenorul de portari, Prisăcari s-a descurcat foarte bine şi în noua postură, scoţând cinci din cele şase şuturi pe poartă ale adversarelor. FC Universitatea a jucat în componenţa: Prisăcari - Stamate, Al. Ivan, Cuşinova, V. Ivan - Benţoiu, Topal (Ciobanu, min. 87), Nina Anca, Nica, Surcică - Marcu (Lepădat, min. 10).

Alexandru Caracaş, celălalt antrenor al FC Universitatea, a rămas la Galaţi cu echipa secundă a clubului, pentru meciul din Liga 3 cu Zimbrul Tulcea, câştigat cu scorul de 9-4, după ce scorul a fost 9-1 în min. 55. Pentru echipa gălăţeană au marcat Tabita Croitoru - 6 goluri, Călin, Ioan şi Oană.

Citit 2577 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2019 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.