Arcada are campioană şi la tenis

Arcada are campioană şi la tenis
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gălăţeanca Bianca Bulat, care în urmă cu o lună urca pe locul 4 la Turneul de Selecţie, şi-a confirmat curba ascendentă prin reuşirea celei mai mari performanţe posibile pe plan intern, câştigarea titlului de campioană naţională a junioarelor sub 14 ani.

Antrenorul Marian Dimulescu, cel a lansat-o pe Patricia Ţig spre partea superioară a ierarhiei WTA, propune un nou nume din tenisul gălăţean ca o promisiune pentru marea performanţă: Bianca Bulat. Pornită din postura de cap de serie nr. 6, gălăţeanca legitimată la CS Arcada a avut un parcurs impecabil, încununat cu victoria din finală, duminică, care i-a adus trofeul de campioană.

În primul tur al competiţiei care s-a desfăşurat la Constanţa, Bianca Bulat a trecut cu 6-2, 6-2 de Elena Neacşu (Rm. Vâlcea), iar în turul secund a învins-o cu acelaşi scor pe Anca Sauciuc (Academia de Tenis Herăstrău). În sferturile de finală a trecut de Ioana Sava cu 6-0, 6-4 şi a urmat semifinala cu Maria Ciubotaru (Focşani), cap de serie nr. 1, în faţa căreia pierduse la Turneul de Selecţie, după ce a condus cu 4-2 în ambele seturi. Şi-a luat revanşa la momentul ideal, câştigând cu 6-4, 6-4. În finală, a fost un meci aprig în compania lui Carmen Herea (LPS Constanţa, cap de serie 5), care a durat trei ore şi jumătate şi pe care Bianca l-a câştigat cu 5-7, 7-6 (4), 6-3. Astfel, CS Arcada are în această primă parte a anului două titluri de campioană, câştigate de echipa de volei şi acum Bianca Bulat.

Gălăţeanca a performat şi la dublu, unde a făcut echipă cu cea pe care a întâlnit-o în finala de la simplu. Bulat şi Herea au cedat doar în finală, devenind vicecampioane.

Citit 2579 ori Ultima modificare Luni, 20 Mai 2019 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.