Campionatul European de box pentru juniori, la Patinoar

Campionatul European de box pentru juniori, la Patinoar
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Campionatul European de box pentru juniori va avea loc la patinoarul "Dunărea", Federaţia Română de Box (FR Box) estimând că vor fi participanţi din cel puţin 40 de ţări. Primele meciuri vor avea loc vineri, în două reuniuni, de la orele 15.00, respectiv, 18.00.

Evenimentul sportiv internaţional de cea mai mare amploare care este organizat în acest an în Galaţi va avea o participare record pentru un campionat european, indiferent de categoria de vârstă: 408 pugiliști din 36 de ţări

Preşedintele FR Box, Vasile Câtea, a spus că ideea organizării la Galaţi a venit de la supervizorul forului european venit la ediţia de anul trecut a Centurii de Aur, acesta fiind încântat atunci de condiţiile de la Patinoar.

Campionatul European al juniorilor (sportivi cu vârsta sub 16 ani) va cuprinde lupte la 13 categorii de greutate. Pentru al doilea an consecutiv, forul european de specialitate a impus să se organizeze simultan competiţia băieţilor şi cea feminină. În aceste condiţii, cu un număr mare de meciuri, s-a decis să se boxeze în două ringuri, instalarea acestora fiind aproape gata încă de la sfârşitul săptămânii trecute.

Oficial, acest Campionat European are loc în perioada 22 mai - 2 iunie. Practic, însă, primele meciuri vor avea loc vineri, 24 mai, zilnic fiind câte două gale în program, de la orele 15.00 şi 18.00. Cu o zi înainte va fi şedinţa tehnică şi tragerea la sorţi, în timp ce finalele se vor disputa spre finalul săptămânii următoare, sâmbătă, 1 iunie. La galele cu meciurile din finale vor fi alte ore de începere, 13.00 şi 17.00. Singura zi de pauză va fi pe 29 mai.

Primele meciuri, cele de vineri, vor fi precedate de festivitatea de deschidere, programată la ora 14.00.

Preşedintele FR Box se aşteaptă la un parcurs până la medalii din partea sportivilor români, încurajat şi de rezultatele foarte bune la un puternic turneu care a avut loc în Ucraina, la sfârşitul lunii martie. "Generaţia care va reprezenta România la acest Campionat European este una de excepție, publicul gălăţean are ocazia să se convingă de asta, venind la meciuri", a spus Vasile Câtea. În Ucraina, Marco Manea (categoria 52 kg) şi Adrian Preda (54 kg) au încheiat pe primul loc, iar Roman Samuel (57 kg) şi Alexandru Ungureanu (60 kg) au pierdut doar în finală.

Parteneriat cu Primăria Galaţi

Acest Campionat European este organizat în parteneriat cu Primăria Galaţi. În acest sens, În şedinţa extraordinară de luni a Consiliului Local, s-a aprobat alocarea de la bugetul oraşului a sumei de 145.600 de lei. Potrivit autorităriţilor, din aceşti bani ar urma să fie acoperite: cheltuielile de cazare şi masă - parţial, pentru că o parte vor fi achitate din bugetul Federaţiei, baremul de arbitraj - 58.000 de lei, cheltuieli cu pază şi protecţie - 20.000 de lei, taxa către Federaţia Europeană de Box - 25.000 de lei, cheltuieli cu ring announcerul, închirierea maşinii de punctaj şi branduirea ringului.

În acordul cu federaţia se precizează explicit: "Municipiul Galaţi va achita suma prevăzută în contract, după desfăşurarea evenimentului, în baza documentelor de justificare a cheltuielilor, respectiv după validarea raportului final de activitate şi a adresei de înaintare". De asemenea, Primăria se obligă să pună la dispoziția Federaţiei Române de Box baza sportivă Patinoarul Artificial "Dunărea" Galați şi utilităţile aferente, în perioada 22 mai - 2 iunie 2019. Va asigura cheltuielile cu serviciile de asistenţă medicală (două ambulanţe echipate conform legii, fiecare ambulanţă având la dispoziţie un medic), pe perioada evenimentului.

Citit 2768 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2019 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.