Stadionul ”Dunărea”, înghițit de noroaie, după ”Forza Zu”
Foto: Sonia Baciu

Stadionul ”Dunărea”, înghițit de noroaie, după ”Forza Zu”
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Concertul "Forza ZU", cel mai mare din România, a lăsat în urma lui o mlaștină în locul a ceea ce a fost suprafața de joc a stadionului unde evoluează echipa de Liga a IV-a CS Universitatea ”Dunărea de Jos”. Totodată, pista de atletism cu (puțină) zgură a devenit impracticabilă.

Ploaia torențială de sâmbătă și numărul mare de spectatori, din estimările organizatorilor aproximativ 60.000 de oameni, au făcut ca gazonul de pe Stadionul ”Dunărea” să dispară în stratul de noroi, astfel că este puțin probabil ca echipa gălățeană menţionată să poată juca ”acasă” barajul de promovare, programat pe 15 iunie.

Reacțiile nu au întârziat să apară și din partea atleților, care nu mai au unde să se antreneze, pista fiind transformată într-un șanț, din cauza mașinilor de mare tonaj care au intrat pe stadion pentru strângerea scenei și a gunoaielor. ”Parcă e zonă de trail (n.r. - traseu neamenajat), nu pistă”, a spus unul dintre atleţii gălăţeni.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei Galați, se va interveni, cât de curând. ”Se va face însămânțare cu gazon, tratarea acestuia, încât să arate mai bine decât înainte. De asemenea, pista va fi readusă la nivelul dinaintea concertului. Se va interveni în curând, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare”.

Rămâne de văzut cine se va ocupa, din punct de vedere financiar, de readucerea suprafeței de joc și a pistei la o stare cel puţin la fel ca aceea dinaintea concertului.

Citit 15987 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2019 15:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.