Halep şi Begu avansează la Roland Garros. Culoar bun spre optimi

Halep şi Begu avansează la Roland Garros. Culoar bun spre optimi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Simona Halep și Irina Begu s-au calificat în turul trei al turneului de la Roland Garros, având culoar accesibil pentru a ajunge în optimile de finală. Sorana Cîrstea a pierdut în turul secund, jocul fiindu-i afectat de o accidentare.

Simona Halep s-a calificat în turul trei la Roland Garros 2019, semnând a 25-a victorie a sa în acest sezon: 6-4, 5-7, 6-3, după două ore şi 11 minute de joc, în faţa polonezei Magda Linnette (locul 87 WTA). Pentru a patra oară în ultimele cinci meciuri jucate pe zgură, constănţeanca a jucat set decisiv. Simona Halep şi-a complicat meciul în setul secund, pe care l-a pierdut după ce a condus cu 5-3 şi a ratat trei mingi de meci.

”Cred că a fost un meci destul de bun. Din păcate, nu am putut să închid în setul 2, dar e bine că am câştigat până la urmă. Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, sunt capabilă de mai mult de atât, știu asta. Sper să mă recuperez pentru că mă simt puţin cam obosită”, a declarat Halep, după meci.

În optimile de finală, Halep va juca sâmbătă cu Alexandra Krunic (Serbia, 76 WTA) sau Lesia Ţurenko (Ucraina, 27 WTA).

Begu, revenire după 1-6

Irina Begu s-a calificat în turul trei la Roland Garros 2019, revenind după un start ratat de meci în faţa Karolinei Muchova, cu un prim set pierdut categoric, scor 1-6. Le-a câştigat pe următoarele cu 6-3, 6-4, iar acum sportiva bucureşteană, ieșită din Top 100 după cele mai recente rezultate, are în faţă o oportunitate imensă, în condiţiile în care rezultatele înregistrate deja pe optimea sa de tablou arată că de aici este foarte posibil să se aleagă o sfert-finalistă în premieră în turneele de Mare Şlem. Irina Begu va juca pentru un loc în optimi tot sâmbătă, împotriva americancei de origine rusă Amanda Anisimova (17 ani, locul 51 WTA).

În schimb, Sorana Cîrstea (84 WTA) a fost eliminată, joi, în turul secund, după ce a pierdut în faţa ibericei Aliona Bolsova Zadoinov (137 WTA), scor 6-7 (5), 6-7 (3). Sorana Cîrstea a dezvăluit la interviurile de la finalul meciului că a jucat având o accidentare serioasă: ”Am jucat cu ruptură de abdomen. Mi s-a întâmplat încă din primul tur, dar am încercat să trag de mine şi să joc şi turul doi, pentru că mi se părea că am un culoar favorabil. E o accidentare destul de serioasă, o ruptură de gradul trei, de vreo doi centimetri. Serviciul meu a fost o glumă, am servit cu 80 km/h pentru că nu puteam din cauza durerii. Voi avea nevoie de 3-4 săptămâni de pauză”, a precizat Sorana Cârstea.

Halep şi Tecău joacă împreună

România are, oficial, o nouă mare şansă la obţinerea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo (24 iulie - 26 august 2020). Joi seară, la finalul victoriei cu Magda Linette, Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a confirmat că va face pereche cu Horia Tecău (34 de ani, 21 ATP la dublu) în proba de dublu mixt de la US Open (26 august - 9 septembrie), turneu la care vor începe pregătirea pentru Jocurile Olimpice.

Citit 1086 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2019 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.