Finale continentale cu tribune goale
Foto: Sonia Baciu

Finale continentale cu tribune goale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Campionatul European de box pentru juniori Under 16, desfășurat la Galați, s-a încheiat, iar România a terminat pe locul patru, cu 8 medalii, din 35 de țări participante.

Chiar și cu această desfășurare de forțe, la propriu, evenimentul organizat de federația de specialitate, cu sprijin financiar din partea Primăriei Galați, nu a reușit să atragă publicul în Patinoarul "Dunărea", singurii spectatori prezenți fiind sportivii aflați în concurs, staffurile lor și voluntarii. Din punct de vedere sportiv, România a înregistrat o evoluție, cu rezultate în creștere, raportate la ediția precedentă a "Europenelor", din Rusia, când a fost obținută o singură medalie, de argint, prin Adrian Preda.

Finalist şi sâmbătă, Preda (categoria 54 kg, foto 1) a pierdut în fața rusului Mihail Grigorian, astfel că a ratat șansa de a obține aurul european. Celelate medalii obținute de pugiliștii români au fost: argint, prin Cristinel Măzăreanu (categoria 46 kg), bronz, prin Eusebiu Tîrzoman (50 kg) și Cosmin Hermeziu (70 kg).

La feminin, cea mai interesantă reușită românească a fost a buzoiencei Mariana Mărăcine (categoria +80 kg), care aflată la prima sa participare la un campionat (s-a apucat de box în urmă cu numai opt luni) a reușit să obțină medalia de argint. În finală, sportiva antrenată de cunoscuta Steluța Duța ("Roboțelul de aur") a abandonat în meciul cu rusoaica Ekaterina Radionova. La feminin, româncele au mai cucerit trei medalii, toate de bronz, Mihaela Ciobanu (categoria 57 kg), Beatrice Moldovan (70 kg) și Elena Alexandru (80 kg). "Ne bucurăm că după numai câteva luni de când Mariana s-a apucat de acest sport a reușit să obțină prima ei medalie la o competiție de amploare", a declarat Steluța Duța.

"Puse cap la cap, evenimentul a fost un succes sportiv pentru România", a declarat Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box.

Citit 1195 ori Ultima modificare Duminică, 02 Iunie 2019 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.