Surpriză uriaşă la Roland Garros

Surpriză uriaşă la Roland Garros
Strălucitoarea Anisimova (17 ani) a eclipsat-o pe Halep
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Americana Amanda Anisimova (17 ani, 51 WTA) a reuşit, joi, 6 iunie 2019, o surpriză de proporţii în sferturile de la Roland Garros, învingând-o într-o manieră impresionantă pe Simona Halep, deţinătoarea trofeului, scor 6-2, 6-4.

La doar 17 ani, Anisimova a fost strălucitoare. Cu un joc excelent în special pe plan ofensiv, calmă şi inteligentă, a dominat-o categoric pe Halep, în special în primul set. Misiunea ei a fost facilitată şi de jocul slab al Simonei. Românca a avut o atitudine sinucigaşă în faţa unei adversare care nu a ezitat deloc să atace de fiecare dată când a avut ocazia, jucând mult prea defensiv. Cu multe mingi trimise prea scurt şi central, Halep a fost prada perfectă pentru Anisimova, care a arătat că are arsenalul necesar pentru a profita de astfel de oportunităţi. Abia de la 1-4 în setul secund a început Halep să joace mai ofensiv, să caute mingile câştigătoare, aspect care s-a văzut şi în evoluţia scorului. Românca a revenit până la 4-4, scor la care a avut minge de break şi 5-4, pe care a irosit-o cu o greşeală neforţată, iar de acolo Anisimova a sprintat spre victoria carierei.

Simona şi-a făcut autocritica

În declaraţiile de după meci, Simona a admis că şi-a lăsat adversara să facă exact ce îi place. "Ea a făcut un meci mare azi. Sunt tristă că nu mi-am făcut jocul, că nu m-am putut mişca cum aş fi vrut. Nu am reuşit să gestionez tensiunea din corpul meu. Mi-e greu să mă adaptez când sunt probleme cu ploaia. Mereu spun că suntem în aceeaşi situaţie ambele jucătoare, dar una se poate adapta mai uşor la situaţie. Eu pot să spun că mi-am ieşit un pic din rutină stând toată ziua de joi. M-am dus un pic în sală, ca să nu treacă ziua fără să joc. Nu sunt o jucătoare care să se adapteze foarte uşor în astfel de situaţii, dar nu o să-mi găsesc scuze acum, când am pierdut. Nu am reuşit să ating nivelul maxim astăzi (joi, 6 iunie 2019 - n.r.) şi asta este. Bineînţeles, dacă aş fi jucat altceva, mai bine, aş fi avut o şansă, dar astăzi (6 iunie 2019 - n.r.) atât am putut. Nu a plecat mingea aşa cum aş fi vrut, nu m-am mişcat aşa cum mi-am dorit. Se mai întâmplă. Lăsând-o să facă exact ceea ce îi place, a dominat meciul. Din primele game-uri am ştiut că trebuie să ridic mingea un pic, să o fac să se mişte, dar nu mi-a mers jocul şi nu mi-a mers corpul. De aceea nu am reuşit să ating nivelul maxim. Am învăţat şi eu multe lucruri din acest meci, din acest turneu. Tenisul nu se opreşte după o înfrângere. Am cerut wildcard la Eastbourne, aşa este în plan, dar nu ştiu încă", a  spus Simona Halep.

De partea cealaltă, Anisimova a mărturisit că a avut emoţii uriaşe, când a servit în setul secund la scorul de 4-4 şi Halep a fost aproape să întoarcă soarta meciului. "Mi-au cam tremurat mâinile, nu a fost aşa de simplu. Am simţit presiune, am simţit că îmi tremura mâna din ce în ce mai tare. De fapt, ştiam că trebuie să fiu atentă la reverul în lung de linie, am avut un plan de joc bun. E prima oară când joc aici (n.r. - pe arena centrală de la Roland Garros), e ceva incredibil, e o arenă senzaţională", a declarat Anisimova.

Rezultatul din acest sfert de finală are urmări şi asupra poziţiei Simonei din clasamentul WTA. Ea era pe locul 3 înaintea meciului cu Amanda Anisimova, iar acum va coborî pe locul 8 WTA.

În celălalt meci din sferturi disputat joi, jucătoarea australiană Ashleigh Barty, numărul 8 mondial, a trecut cu 6-3, 7-5 de americanca Madison Keys (14 WTA). Barty (23 ani), victorioasă în 69 de minute, va disputa a doua sa semifinală consecutivă de Mare Şlem, după ce pe prima a bifat-o la Australian Open, la începutul anului.

 

Citit 1269 ori Ultima modificare Joi, 06 Iunie 2019 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.