Crosul Olimpic, pe Faleza Dunării

Crosul Olimpic, pe Faleza Dunării
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sâmbătă dimineață, 15 iunie, pe Faleza Inferioară, se va desfășura ”Crosul Olimpic”, activitate ce marchează Ziua Olimpică. La eveniment sunt așteptate toate persoanele doritoare de sport și mișcare în aer liber. Startul persoanelor cu dizabilități și al copiilor mici, care vor alerga alături de părinți, se va da din dreptul restaurantului Blue Aqua, de la ora 10.00, respectiv, 10.15. Copiii sub 14 ani vor porni de la Casa de Apă (în dreptul ”Fructul Soarelui”), la ora 10.30, în timp ce alergătorii cu vârste peste 14 ani vor lua startul de la Trecere Bac, la ora 10.40.

”Crosul Olimpic” este organizat pentru a marca Ziua Olimpică, momentul în care, pe 23 iunie 1894, la Paris, a fost înfiinţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), de Pierre de Frédy, baron de Coubertin, care a fost al doilea preşedinte al CIO şi "tatăl" Jocurilor Olimpice moderne.

Crosul de pe Faleza Dunării este organizat în parteneriat de Academia Olimpică Română - filiala Galaţi, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Galaţi, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi.

Precizăm că, deși Dunărea este în creștere, organizatorii spun că nu sunt motive de îngrijorare, estimând că zona de alergare nu va fi inundată şi se va putea alerga în condiţii optime.

Citit 1531 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2019 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.