Un gălățean ia startul într-o cursa de 177 kilometri, în Franţa, pentru copiii bolnavi de cancer

Un gălățean ia startul într-o cursa de 177 kilometri, în Franţa, pentru copiii bolnavi de cancer
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Gălățeanul Marinachi Benea este unul dintre sportivii care vor alerga la "Ultra Marin Raid Golfe du Morbihan" (Grand Raid - 177 km), ce va avea loc în perioada 28-30 iunie, în Franța.

Evenimentul este unul caritabil, iar "John", cum este cunoscut Marinachi de către prieteni, va alerga să aducă și "un zâmbet pe chipul copiilor de la MagiCAMP", nu doar donații. "Înainte de a fi alergător, sunt tată. Când alerg, mă simt liber! Liber să visez la viitor! În special la viitorul copilului meu. Și mi-l doresc sănătos! De fapt, doresc ca toți copiii din lume să fie sănătoși și, dacă eu pot face ceva pentru a aduce pe fața unui copil din MagiCAMP un zâmbet, atunci îmi voi da toată silința să finalizez trailul. Iar când voi alerga și-mi va fi greu, îmi voi imagina ca este <<greul>> din <<joacă la greu>>", s-a prezentat gălățeanul.

John s-a stabilit în Franța în urmă cu trei ani, tot de atunci devenind un împătimit alergător, iar prima cursă oficială la care a participat, un cros de 5 km, a fost în 2018, unde a fost invitat de asociația "Autism fără frontiere". Tot în 2018, Benea a obținut primul loc, alături de un coleg de birou, la trailul "Challenge Enterprise 50 km", de la Le Poiré-sur-Vie. Pentru gălățean, aceasta ar fi prima cursă atât de lungă, după ce în prima parte a anului a participat la una de 53 km (Mont Saint Michelle) și la una de 80 km (EcoTrail Paris).

"Continui să mă antrenez și sunt sigur că la data concursului voi fi suficient de pregătit pentru a termina cursa și pentru a strânge câți mai mulți bani în contul copiilor de la MagiCAMP", a mai spus Benea. Aceasta practică, în paralel, și fotbalul, fiind legitimat la o echipă de amatori (St. Andrew FC), de liga a opta, dar care pe lângă stadionul cu peste 300 de locuri are și teren sintetic, dar și nocturnă.

În activitatea sa sportivă, Benea este susținut de familie, puștiul acestuia alergând la câteva curse alături de el, iar tatăl soției este cel care se ocupă de pregătirea fizică și nu numai, în timp ce soția sa, Nela, i-a dăruit cărți de trail. Benea are câteva modele printre sportivii români participanți la cursele de andurață, printre aceștia fiind Tibi Ușeriu, Vlad Tănase, Andrei Roșu - Ultra Polul Nord, Andrei Gligor - Ultra 7 Desert, Iulian Rotariu - The Track, Nicu Buceanu  - 1.600 K, Adrian Bonțiu - 1.114 K, Robert Hajnal - al doilea la UTMB 2018 și, mai nou, Cristi Borcan - recordman la alergarea de 48 de ore.

"John" Benea a fost o prezență constantă la evenimentele sportive ce au avut în Franța, unde au fost agrenate echipe românești, având un tricolor cu numele Galațiului pe el.

Cei care vor să îl susțină financiar pe Marinachi "John" Benea, în demersul lui, o pot face  pe magicamp.galantom.ro/org_supporters/view?id=7079

Citit 3504 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2019 10:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.