Echipele gălăţene, printre cele mai bune opt din ţară

Echipele gălăţene, printre cele mai bune opt din ţară
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Zilele acestea, în mai multe localităţi din ţară s-au disputat meciurile etapei semifinale a Campionatului Naţional de fotbal juniori. În aceste competiţii naţionale au fost prezente şi două echipe gălăţene, campioane judeţene la categoriile lor de vârstă.

Campioana Galaţiului la Under 19, Avântul Vânători, a avut o misiune dificilă, făcând parte dintr-o grupă semifinală de cinci echipe. Meciurile au avut loc pe terenul din comuna Cazasu (Brăila). În primele trei partide, echipa pregătită de Laurenţiu Marcu s-a descurcat excelent, obţinând două victorii şi un egal, realizând şi un golaveraj apreciabil: 9-4. Iată scorurile primelor trei jocuri: 1-0 cu Gloria Albeşti (Constanţa), 3-3 Comuna Cazasu şi 5-1 cu Vulturii Pasărea (Ilfov). Realizatorii celor nouă goluri: Andrei Struţă 2, Alin Obreja, Alin Boşneagă, Marius Diaconu, George Afteni, Alexandru Patriche, Lucian Bădin şi Laurenţiu Gheorghiu.

Marile probleme au apărut la meciul decisiv pentru stabilirea câştigătoarei grupei semifinale brăilene. Ajunse la egalitate de puncte - câte şapte, Avântul Vânători şi Bucharest United trebuiau să lupte pentru stabilirea echipei calificate în faza următoare. Despre atmosfera din jurul acestui meci ne-a vorbit antrenorul Laurenţiu Marcu: "Din primele minute ne-am dat seama că echipa noastră s-a aflat în centrul atenţiei, bucurându-ne de un tratament "aparte" din partea brigăzii de arbitri. Adversarii noştri au început mai bine, înscriind în primele minute. La 0-1, am avut un penalti neacordat, apoi s-a făcut 0-3 printr-un gol înscris din ofsaid. A venit şi o eliminare, pentru ca totul să fie clar (Boşneagă a primit roşu în min. 44), iar de aici jucătorii noştri au căzut complet. Totul a fost o bătaie de joc. Nu spun că nu am fi pierdut, dar cu un arbitraj corect se putea încheia altfel; până la urmă, bucureştenii au mers mai departe, la turneul final, cu o victorie, mult prea umflată, la scorul de 10-0. Mângâierea noastră a fost evoluţia foarte bună din primele meciuri, ca şi aprecierea delegatului federaţiei, care ne-a spus că va face un referat în care să-l propună pe portarul Cilighindreanu drept goalkeeperul turneului semifinal de la Cazasu".

Avântul Vânători a jucat în acest turneu cu următorul lot: Ionuţ Cilighindreanu - Alin Boşneagă, Alin Obreja, Andrei Foltozan, Mario Costin, Laurenţiu Gheorghiu, Alexandru Casarola, Alexandru Dogaru, Lucian Bădin, Răzvan Radu, Marius Diaconu, Nicolae Croitoru, Sebastian Pastia, Mario Munteanu, Denis Corciovei, Alexandru Potârniche, George Aftene şi Andrei Struţă.

"Jucătorii, care au avut un prim parcurs rezonabil în acest turneu, ca şi în întregul campionat, provin din comuna Vânători, din Galaţi, dar şi din Tuluceşti. Vreau să mai spun că valoarea lor se datorează şi unei foarte bune colaborări cu Clubul Sporting din Galaţi", a mai ţinut să precizeze antrenorul Marcu.

La Năvodari s-au întâlnit trei echipe de juniori B1 - Under 17, între care şi cea a Clubului Sportiv Şcolar Tecuci. Elevii antrenorilor Spiru Gogotă  şi Cătălin Curteanu s-au descurcat onorabil, înregistrând un scces şi o înfrângere: 8-3 cu Sportul Ciorăşti (Vrancea) şi 0-7 cu Kinder Constanţa, ocupând locul al doilea, în timp ce constănţenii vor merge la turneul final al Campionatului U17 judeţean. Tecucenii au mers la Năvodari cu următorul lot de jucători: Mati Tânjală, Ion Păncescu - Florin Munteanu, Răzvan Arhip (căpitan), Florin Dominteanu, Denis Lupu, Răzvan Chirvase, Tiberiu Tânjală (fratele geamăn al lui Mati), Maur Mihalcea, Alin Iovu, Mario Toma, Iulian Croitoru, George Gârlescu şi Emanuel Buleandră.

Cel mai important lucru la încheierea acestei competiţii este acela că ambele noastre echipe s-au clasat, pentru prima dată, între cele mai bune opt din ţară. Şi acest lucru este remarcabil.

Citit 1933 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iunie 2019 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.