Start de senzaţie la Europeanul de tineret

Start de senzaţie la Europeanul de tineret
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa naţională de tineret a României este lider în grupa C, după prima etapă desfăşurată în cadrul turneului final al Campionatul European U21. Tricolorii au obţinut o victorie de senzaţie, 4-1 cu Croaţia, iar Franţa a învins Anglia cu 2-1, după un meci cu o derulare spectaculoasă.

Echipa României a avut un început de meci senzaţional, marcând prin George Puşcaş (min. 11 - penalty) şi Ianis Hagi (14). Croaţii au redus repede diferenţa, în min. 18, au avut apoi o dominare până la pauză căreia "tricolorii" i-au rezistat. În repriza secundă, echipa României a trecut la controlul ostilităţilor şi a mai înscris prin Tudor Băluţă (min. 66) şi Adrian Petre (min. 90+1).

Superba victorie a fost obţinută în formula: Ionuţ Radu - Cristian Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Fl. Ştefan - Băluţă, Cicâldău - Dennis Man (Darius Olaru, min 84), Ianis Hagi, Andrei Ivan (Fl. Coman, min. 73) - Puşcaş (Adrian Petre, min. 89).

Celălalt meci al Grupei C a avut o derulare uimitoare. Franţa a ratat un penalty la mijlocul primei reprize, apoi Anglia a deschis scorul prin Foden (54’). Din min. 62, echipa britanică a rămas în inferioritate numerică, în urma eliminării lui Choudhury, la o fază în care s-a dictat un nou penalty pentru Franţa, ratat şi acesta. "Les Bleus" au dominat autoritar din acel moment, dar abia în penultimul minut au egalat, iar în minutul 5 al prelungirilor englezul Wan-Bissaka le-a făcut adversarilor un cadou incredibil, şutând în propria poartă din faţa braţelor goalkeeperului echipei sale!

În următoarea partidă, selecţionata României va înfrunta Anglia, vineri, de la ora 19:30, în Italia, la Cesena.

Elogii în presa internaţională

Victoria României în faţa reprezentativei ţării vicecampioanei mondiale a fost consemnată ca o surpriză de mass-media europeană, mai ales prin maniera în care a fost obţinută şi proporţiile scorului. Italienii de la Gazzetta dello Sport au scris: “România, ce surpriză plăcută! România "italienilor" Pușcaș și Radu a bătut Croația și a obținut trei puncte importante”.

Spaniolii de la Mundo Deportivo au lăudat jocul spectaculos al tricolorilor: "Condusă de Ianis Hagi, România a făcut spectacol cu Croația. Fiul lui Gică Hagi și Pușcaș au strălucit la debutul la EURO U21". În aceleaşi coordonate s-au încadrat şi britanicii de la Sky Sports: “Pușcaş și Hagi trag România după ei! Vârful lui Palermo a fost protagonistul partidei, cu un gol din penalty și un assist. România a facut show în San Marino și a început cum nu se putea mai bine turneul final!".

Euforia din tribune

Mirel Rădoi, selecţionerului echipei României, s-a declarat impresionat de atmosferă făcută de cei aproximativ 4.000 de români care s-au aflat în tribună. "Sincer, nici nu îndrăzneam să mă gândesc la un asemenea scor. Mă bucur pentru băieţi, mă bucur pentru atmosferă. Cel mai important e că i-am făcut fericiţi pe români. Mă bucur că suntem urmaţi peste tot de români, asta înseamnă că la fiecare meci contează determinarea pe care o arată băieţii. Meciul cu Anglia va fi mult mai dificil, pentru că englezii au alt ritm de joc. De mâine (n.r. - de miercuri, 19 iunie 2019) începem să vorbim despre Anglia", a declarat Mirel Rădoi, la microfonul TVR.

Ianis Hagi a mărturisit că, deşi a mizat pe forţa ofensivă, nu se aştepta la un scor atât de concludent. "Mă aşteptam la forţa atacului nostru, dar nu ştiam că dăm patru goluri. Şi în apărare ne-am făcut treaba. Suntem fericiţi că am început cu dreptul, era important pentru moralul nostru, să avem un avantaj, să fim la mâna noastră. Am ştiut să stăm la jumătate, am ştiut să facem presiune de sus, un joc colectiv extraordinar", a declarat Ianis Hagi.

Atacantul George Puşcaş a vorbit şi despre condiţiile meteo dificile în care s-a jucat. "În prima repriză, a fost incredibil de cald, e bine că am rezistat şi am gestionat cum trebuie situaţia. Mă simt obosit, la fel şi colegii mei, dar avem două zile ca să ne punem la punct. E un rezultat mare, este un rezultat istoric şi nu vrem să ne oprim aici", a spus George Puşcaş, la finalul partidei.

Meciul cu Anglia va fi de la aceeaşi oră, estimându-se că va fi la fel de cald.

Citit 917 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iunie 2019 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.