​HANDBAL. România și-a aflat adversarele de la ”Mondiale”

​HANDBAL. România și-a aflat adversarele de la ”Mondiale”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

​Naţionala de handbal feminin a României a fost repartizată la tragerea la sorţi de vineri, de la Tokyo, în Grupa C a Campionatului Mondial (30 noiembrie - 15 decembrie), alături de Ungaria, Spania, Muntenegru, Senegal şi Kazahstan. Componența celorlalte trei grupe este următoarea: A - Olanda, Norvegia, Serbia, Slovenia, Angola, Cuba; B - Franţa, Danemarca, Germania, Coreea de Sud, Brazilia, Australia; D - Rusia, Suedia, Japonia, China, Argentina,  Congo. Primele trei clasate din fiecare grupă se califică în cele două grupe principale. 

Japonia, în calitate de gazdă, Franţa (campioana mondială en-titre), România, Rusia şi Olanda (prin clasarea la CE) au fost calificate direct la turneul final, iar celelalte echipe care au obţinut calificarea în urma competiţiilor continentale sunt: Argentina, Brazilia, Australia, China, Kazakhstan, Coreea de Sud, Angola, Congo, Senegal, Cuba.

La ediţia din 2017, naţionala României a fost eliminată în faza optimilor de finală de Cehia (27-28). Podiumul a fost ocupat, în ordine, de Franţa, Norvegia şi Olanda.

Citit 1673 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2019 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.