Performanță istorică pentru fotbalul românesc

Performanță istorică pentru fotbalul românesc
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de tineret a România a reuşit ceea ce puţini credeau, calificarea în semifinalele EURO 2019 și, mai mult, și-a asigurat ”biletul” la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după 55 de ani de la ultima participare.

România a remizat, scor 0-0, în meciul cu Franța, ultimul din cadrul grupelor, iar cu acest rezultat a încheiat pe primul loc Grupa C și va juca în semifinalele competiției europene cu reprezentativa Germaniei.

Atacantul George Puşcaş a declarat că echipa naţională de tineret nu se mulţumeşte doar cu calificarea în semifinalele Campionatului European. "Ne-au rămas două meciuri şi, dacă o să joc într-un picior, o să dau totul şi o să mă recuperez în trei zile, sută la sută", a spus Pușcaș, la TVR.

Selecţionerul echipei naţionale de seniori, Cosmin Contra, a declarat că speră ca jucătorii de la Under 21 să ajute și echipa mare să se califice la Campionatul European din 2020. "Această mentalitate şi încredere pe care o au aici o să încerc să o aduc la echipa mare, când vor veni şi sper să ne ajute să ne calificăm", a spus Contra, la Digi Sport.  Acesta consideră că echipa antrenată de Mirel Rădoi poate câştiga titlul european. "Odată ajunşi aici, suntem capabili de orice. Orice echipă care ajunge în semifinale poate să câştige şi eu cred că băieţii au demonstrat că sunt capabili să facă lucrul acesta. Nu văd de ce nu am juca finala. Trebuie să fie ambiţioşi, conştienţi de faptul că sunt la două jocuri de a câştiga un titlu european", a mai spus Contra.

Meciul din semifinale dintre Germania și România se va disputa mâine, de la ora 19.00, la Bologna, urmând ca a doua semifinală, cea dintre Spania și Franța, să se dispute la ora 22.00.

Diferența valorică dintre cele două echipe este, în acest moment, doar pe hârtie. Dacă Germania U21 este deţinătoarea titlului, România U21 s-a calificat în premieră în această fază a competiţiei. Este şi prima semifinală atinsă de fotbalul românesc la un Campionat European, indiferent de categoria de vârstă.

Citit 1032 ori Ultima modificare Marți, 25 Iunie 2019 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.