CS Universitatea "Dunărea de Jos", un nou început de drum
Foto: Sorin Pană (Sportul Ilustrat)

CS Universitatea "Dunărea de Jos", un nou început de drum
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Chiar dacă echipele de fotbal se află în vacanţa competiţională, sunt şi o serie de formaţii pentru care perioada de pauza s-a diminuat simţitor. Este şi cazul grupării gălăţene CS Universitatea "Dunărea de Jos", care a intrat în vacanţă de doar o săptămână.

Despre programul acestei veri deosebit de încărcate, dar şi despre cel de perspectivă, am dialogat cu antrenorul grupării, Cătălin Savu.

- Domnule Savu, ne aflăm la finalul unui sezon fructuos al echipei Universitatea, dar şi înaintea startului unui nou început de drum. Cum poate fi caracterizată această perioadă destul de fierbinte - la propriu, dar şi la figurat?

- Într-adevăr, am avut un al doilea sezon al echipei noastre din noua istorie a clubului extrem de fructuos. Am dominat întrecerile Ligii a IV-a, la finele cărora am realizat eventul, campionat și Cupă, pentru al doilea an consecutiv. Spre deosebire de primul sezon, acesta ne-a găsit mai bine pregătiţi şi am obţinut promovarea fără emoţii. Am depăşit campioana Buzăului, la baraj, cu 5-1 la general (2-1 şi 3-0), asigurându-ne un loc în Liga a III-a, prezenţa într-o divizie naţională. Au fost posibile aceste două succese, plus promovarea, graţie unui lot valoros, omogen, care nu a făcut niciun fel de rabat de la eforturile cerute de competiţie. Succesele dobândite au fost posibile şi datorită sprijinului permanent şi necondiţionat al conducerii Universităţii, amplificat de prezenţa lângă noi a două societăţi comerciale: Rojevas (administrator Vasilică Solomon) şi Apiplant (manager Alex Dumitrașcu).

- Noua echipă a Galaţiului are o istorie scurtă şi totuşi cu o îndelungată tradiţie. Ce ne puteţi spune în acest context?

- Fotbalul studenţesc a fost unul deosebit de agreat de miile de suporteri gălăţeni. A avut o îndelungată perioadă cu realizări remarcabile, printre care şi o participare în competiţia continentală - Cupa Cupelor. La un moment dat s-a petrecut o "fractură" nedorită a acestei istorii, iar echipa a fost defiinţată. De aceea, acum doi ani a reapărut ideea actualizării fotbalului studenţesc gălăţean. Şi astfel, am revenit în actualitate. "Scânteia" care a reaprins tradiţia a venit din partea prorectorului Ştefan Baltă, completată de susţinerea prof. univ. Claudiu Mereuţă şi subsemnatul. Din fericire, ascensiunea echipei a venit într-o foarte scurtă perioadă şi iată-ne ajunşi într-un eşalon superior.

- Sunt realizări remarcabile, dar vă aşteaptă o nouă provocare. Cum vă pregătiţi să o susţineţi?

- Fără discuţie, a doua etapă a istoriei noii noastre echipe nu va fi deloc facilă. Dar având în spate un adevărat "colos" (n.r - cel al Universităţii "Dunărea de Jos"), suntem siguri că vom face o figură frumoasă şi în Liga a III-a. Pentru aceasta, avem în plan fortificarea lotului cu juniorii impuşi de Regulamentul competiţiei, cărora li se vor adăuga doi-trei jucători care să ne asigure valoarea necesară la acest nivel. Deocamdată, jucătorii echipei se află într-o scurtă şi binemeritată vacanţă, iar reluarea pregătirilor este preconizată la jumătatea acestei luni.

- Ce obiective au fost fixate pentru noul sezon competiţional?

- Sunt sigur că vom face o figură frumoasă, spre satisfacţia suporterilor fotbalului universitar gălăţean, şi nu numai.

- În numele acestora, vă urăm îndeplinirea tuturor obiectivelor stabilite!

Citit 1661 ori Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2019 11:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.