Ziua națională a înotului, marcată pe lac

Ziua națională a înotului, marcată pe lac
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În premieră, consemnată ca ”Ziua națională a înotului”, prima sâmbătă a lunii iulie va fi marcată și la Galați, cu o competiție inedită - Cupa ”Lacul Vânători”, înot în ape deschise. Evenimentul este organizat de Aqua Sport, în colaborare cu Gospodărire Urbană.

”România nu se poate lăuda că are cei mai mulți practicanți de înot din Europa și nici măcar din partea aceasta de continent. Dar România, care a avut și ea primul bazin în secolul 19 (1880), se poate lăuda că a format, de-a lungul anilor, campioni europeni, mondiali și olimpici. Și, mai presus de asta, a creat caractere, oameni care odată ce și-au încheiat cariera au ales să continue munca lângă bazin, să crească alți campioni și să formeze noi caractere.

Iar sâmbătă, pe 6 iulie 2019, la îndemnul FINA, pentru prima dată în România, Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a decis să celebreze Ziua Națională a Înotului.

Camelia Potec vine la Galați

În calitate de președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, vă invit să fiți alături de sportivi, antrenori și oficiali pentru a celebra acest sport minunat și pe oamenii care-l practică, pentru a sărbători un mod de viață și caracterele frumoase pe care le formează!”, a transmis Camelia Potec, președinta federației de specialitate, într-un comunicat de presă. Camelia Potec, campioană olimpică la Atena (2004) va fi prezentă la Galați, unde va da startul competiției.

La evenimentul ce va avea loc, astăzi, începând cu ora 10,00, pe Lacul Vânători, sunt așteptate aproximativ 120 de persoane, din care 90 sunt copii, semn că sunt doritori, în ciuda faptului că, deși orașul este înconjurat de ape, nu beneficiază de bazine publice, din care să poată fi ”recrutați” viitori campioni.

* Altfel, la Baia Mare a avut loc Campionatul Național de înot al Ministerului Afacerilor interne. Doi polițiști gălățeni au participat alături de alți 50 de înotători de la diverse arme (poliție, jandarmerie, pompieri). Mihai Enache (53 de ani, foto 3, stânga) a încheiat concursul pe locul secund, în proba de 100 m liber, în timp ce Marius Buricea (52 de ani) s-a clasat pe locul al treilea, în proba de 100 m bras, la categoria +45 ani.

Citit 3529 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2019 13:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.