Galațiul, candidat în cursa pentru ”Capitală”
Foto: Iulia Kelt

Galațiul, candidat în cursa pentru ”Capitală”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Galați, Constanța și Craiova sunt cele trei orașe care au intrat în cursa pentru titlul ”Capitala Tineretului din România”, ediția 2020-2021. Programul se află la cea de-a cincea ediție, iar orașul desemnat câștigător va purta titlul în perioada 02 mai 2020 - 1 mai 2021, timp în care va implementa și derula un program complex de dezvoltare urbană prin tineri.

Alături de dreptul de a purta titlul timp de 365 de zile, orașul câștigător va primi și un premiu în valoare de 50.000 de euro, oferit de Banca Comercială Română, co-inițiator al programului, partenerul strategic al programului fiind Ministerul Tineretului și Sportului.

”Orașele din România se confruntă cu pierderea tinerilor. Fie că aceștia consideră mai atrăgătoare oportunitățile din afara țării sau nu sunt pe deplin mulțumiți vizavi de evoluția comunităților de care aparțin, această migrație este o realitate. Cred că tinerii își pot croi un viitor chiar în orașele natale și pot contribui la dezvoltarea acestora, dar pentru asta este nevoie ca organizațiile de tineret, sectorul public și cel privat să conlucreze și să contureze o viziune comună, cel puțin pe termen mediu. Salut inițiativele candidaților și le doresc mult succes pe parcursul competiției”, a declarat András Farkas - Grupul PONT, secretar general al Guvernanței pentru Capitala Tineretului din România, pe site-ul oficial al programului.

În acest an, Capitala Tineretului din României este la Iași, care a câștigat în fața municipiului Baia Mare, cronologic, primele ”capitale” au fost la Timișoara (2016), Bacău și Baia Mare. Programul funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului - titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015.

Galațiul a fost candidat și pentru ”Capitala Antreprenoriatului 2019”, cursă câștigată de Brăila.

Citit 3756 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iulie 2019 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.