Performanţă de excepţie la Valea Mărului

Performanţă de excepţie la Valea Mărului
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Avântul Valea Mărului are o istorie trepidantă în ultimii 3-4 ani. A promovat în Liga a III-a în vara lui 2017, a jucat un tur, destul de bine, iar în pauza de iarnă şi-a anunţat retragerea, spre surprinderea generală. Lipsa dintr-o competiţie, însă, a durat foarte puţin, pentru că în vara anului trecut s-a hotărât reînnodarea activităţii competiţionale la Valea Mărului.

Din acest moment a intrat în arenă antrenorul Gheorghiţă Popa, care avea să realizeze o performanţă fără precedent!

Să trecem în revistă cele petrecute la această echipă. Cum s-au petrecut lucrurile?

- Nu a fost deloc simplu, pentru că din lotul vechii echipe nu mai era niciun jucător şi, practic, a trebuit să o luăm de la zero. Din fericire, am contactat jucători de calitate, cu care în scurtă vreme am reuşit să punem echipa pe picioare, cum se spune. Relaţiile de joc au fost rezolvate pe parcurs şi, în iarna trecută, între tur şi retur, eram instalaţi în fruntea clasamentului, cu un avans de 11 puncte. Pentru retur au plecat şase jucători (din diverse motive), venind alţi şase şi lucrurile s-au derulat conform așteptărilor noastre. După toate acestea, finalul competiţiei Ligii a V-a ne-a găsit într-o postură excelentă: locul 1, cu 72 de puncte (fără meci egal sau pierdut), dar şi cu un golaveraj de invidiat: 126 de goluri marcate şi numai 10 primite. De reţinut şi ecartul de puncte faţă de a doua clasată, care a ajuns la 25.

Cum s-au derulat meciurile în cele 24 de etape?

- Nu a fost deloc simplu, deşi aşa pare la prima vedere. Au fost şi meciuri în care am avut de înfruntat încrâncenarea unor adversari, precum cei din Tudor Vladimirescu sau Smârdan, unde şi jocurile au fost mai dificile. Am trecut cu bine peste toate acestea, pentru că am avut în echipă jucători de calitate, unii dintre ei extrem de experimentaţi.

Şi totuşi au fost multe meciuri câştigate la scor.

- Aşa este. Au fost partide cu succese clare, chiar în deplasare: 8-0 la Schela, 9-1 la Piscu şi Griviţa sau 6-0 la Umbrăreşti. La acest capitol trebuie să evidenţiez prestaţia lui Romeo Buteseacă, autor a nu mai puţin de 37 de reuşite, plus Cosmin Gârleanu - cu 20 de reuşite. În ceea ce îl priveşte pe Romeo, ajuns la vârsta de 41 de ani, acesta este un exemplu de profesionalism, cu o viaţă sportivă model, un exemplu pentru cei tineri, atât în meciuri, dar și la pregătiri.

Aceasta este prima performanţă de excepţie sau a mai fost vreuna?

- Am început la echipe de copii şi juniori, iar un prim succes în profesie a venit acum cinci ani, când am promovat echipa din Schela în Liga a IV-a.

Să trecem în revistă şi numele jucătorilor de la Avântul, aceşti jucători de toată isprava.

- Am avut un lot pe care sperăm să-l păstrăm şi în campionatul viitor. Iată-l: Tofan, Dodan - Rotaru, Neagu, V. Popa, Serea, Voicu, Dajboc, Bălan, Popliacă, Gârleanu, Buteseacă, Mitrofan, G. Popa, Iordache, Burghelea, Codreanu, Cristof, Lungu şi Şurpanu. Toţi jucătorii sunt din Galaţi, ne înţelegem foarte bine. Consider că lucrurile se vor derula bine și în continuare. Avem și motive să credem astfel. La club a venit fostul mare jucător Vali Ştefan, director sportiv, cu care în vara viitoare să abordăm promovarea în eşalonul al treilea, acolo unde vălmărenii au fost cu puţin timp în urmă. Avem şi sprijinul autorităţilor locale de partea noastră, ca şi al suporterilor. Astfel, climatul de performanţă este de partea noastră.

 

Gheorghiţă Popa are 42 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi. Are specialitatea de antrenor de fotbal, deţine şi Licenţa A - UEFA, care îi permite să antreneze până la postul de secund la echipe din Liga I. Se află în al 14-lea an de antrenorat şi are două performanţe: în 2014 a promovat echipa din Schela din Liga a V-a în a IV-a, iar în sezonul recent încheiat a obţinut promovarea formaţiei din Valea Mărului. Este căsătorit şi are doi băieţi.

Citit 2247 ori Ultima modificare Marți, 09 Iulie 2019 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.