Zile decisive la Arcada, pentru conturarea lotului
Foto: Sonia Baciu

Zile decisive la Arcada, pentru conturarea lotului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pentru jucătorii de volei, această perioadă aduce zile liniștite de vacanță competițională. Dar nu toată lumea se află în această situație, jucătorii "voiajori" fiind preocupați de găsirea altor formaţii decât cele la care au jucat în sezonul 2018-2019.

Peste toate aceste procupări, sunt cele ale conducătorilor de cluburi, alături de antrenorii lor, care doresc să-și alcătuiască echipe cât mai competitive pentru viitorul sezon.

CSM Arcada, o echipă care își respectă statutul de campioană, se află printre cele cu preocupări majore. Din lotul vechi, o mare parte va pleca spre alte meleaguri - în funcție și de randamentul avut până în vară - alții vor rămâne acasă. Mai există și o a treia categorie - cei agreați de conducătorii clubului și de stafful tehnic. Cu aceștia se duc tratative pentru prelungirea contractelor. În cazul CSM Arcada, sunt cinci astfel de jucători, pe care îi dorește și conducerea. Deocamdată nu sunt rezolvate pe deplin aceste lucruri, dar sunt premise că se vor rezolva în scurt timp. Peste patru săptămâni vor fi reluate antrenamentele, oră la care trebuie să fie rezolvate în mare parte această problemă.

Deocamdată, la Arcada sunt rezolvate câteva posturi: spaniolul Guillermo Herman, Ciprian Matei și Marian Bala. Probabil se vor adăuga cei cinci aflați în discuții, cărora li se vor alătura Liviu Cristudor și Vlad Cuciureanu, plus junioriul Alex Lefterache (în prezent aflat la Balcaniadă, cu lotul național). Dacă facem o recapitulare, tot mai este nevoie de 2-3 jucători de valoare. Se discută tot mai insistent de completarea lotului cu jucători români, variantă care, după părerea noastră, nu este deloc rea.

Sperăm cu toții ca toate aceste probleme să fie rezolvate cât mai repede, pentru ca startul pregătirilor să găsească un lot compact. Dacă antrenamentele vor debuta pe 5 august, așa cum este preconizat, o săptămână mai târziu (12-13 august) este programat un cantonament la Cheile Grădiștei.

Stafful tehnic este același ca în sezonul trecut: Sergiu Stanciu - antrenor principal, Răzvan Tănăsescu - secund și Eugen Pascale - fizioterapeut.

Citit 1173 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iulie 2019 21:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.