Se formează delegaţia României pentru Tokyo 2020

Se formează delegaţia României pentru Tokyo 2020
Primii calificaţi sunt de la tir, înot, atletism şi fotbal
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Lotul României care va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 s-a mărit cu încă un membru, atleta Claudia Bobocea, care a obţinut calificarea la doar câteva ore distanţă de reuşita similară a înotătorului Daniel Martin.

Sportiva de la CSA Steaua a realizat baremul de calificare în proba de 1.500 de metri, în cadrul etapei Diamond League de la Londra. Claudia Bobocea (foto) a alergat cursa în timpul de 4:02,27, nou record personal.

"A fost o vreme excelentă, aproximativ 22-23 de grade Celsius şi, într-un stadion plin ochi, ca la Mondiale sau Olimpiadă, nivelul de determinare a fost altul! Sentimental, vorbind! Venim dintr-un stagiu de pregătire la altitudine, în Font Romeu (Franţa), iar marţi, 16 iulie, am concurat într-o întrecere la Sotteville de Rouen (4:08,70), tot în Franţa. Chiar am avut puţine emoţii, pentru că trecerea de la altitudine la şes ar mai fi necesitat un pic de acomodare. Cred că pe ultima parte a cursei, Claudia chiar ar fi putut mai mult. Dar suntem foarte bucuroşi", a declarat antrenorul Valentin Anghel, pentru site-ul oficial al FR Atletism.

Claudia Bobocea este a treia atletă calificată la JO Tokyo 2020, după Florentina Iuşco şi Alina Rotaru, ambele la săritura în lungime.

Pentru Jocurile Olimpice s-au mai calificat până acum Robert Glinţă şi Daniel Martin (nataţie), Laura Coman (tir) şi echipa naţională de fotbal.

Citit 1075 ori Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2019 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.