CSM Galaţi continuă în Liga Naţională

CSM Galaţi continuă în Liga Naţională
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Dilema privind eşalonul în care va evolua echipa gălăţeană în sezonul următor, apărută la sfârşitul lunii iunii, a fost eliminată. Federaţia a acceptat ca CSM Galaţi să continue pe măsura dreptului obţinut pe cale sportivă, în sezonul trecut, în Liga Naţională.

Campionatul trecut a fost încheiat pe locul 10, sub titulatura CSM Phoenix. Pe baza protocolului încheiat între CSM şi Phoenix, acceptat de Federaţia Română de Baschet (FRBaschet), înscrierea în campionat s-a făcut pe Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) al clubului Phoenix. Pornindu-se de la folosirea acestui CIS, în luna iunie a apărut varianta ca echipa gălăţeană să fie trimisă în Liga I (eşalonul secund). Consiliul Director acorda termenul de 1 iulie pentru CSM Phoenix să achite datoriile acumulate către federaţie de Phoenix, altfel nu se permite înscrierea în Liga Naţională.

Cei de la CSM Galaţi au reacţionat şi au cerut înscrierea în Liga Naţională pe baza locului ocupat în sezonul trecut, de data aceasta pe propriul CIS, motivând printre altele şi că trecerea de la un CIS la celălalt era precizată în protocolul parteneretiatului cu Phoenix, agreat de cei din federaţia. În cele din urmă, Cosmin Bărbieru, juristul de la CSM Galaţi, a câştigat şi acest "proces", F.R.Baschet trebuind să accepte înscrierea în campionat pe baza locului ocupat în sezonul trecut.

Sistem competiţional modificat

În ediţia anterioară, toate echipele de seniori ce au solicitat înscrierea în competiţie au fost participante în Liga Naţională, dar împărţite în trei grupe valorice, cu posibilitatea ca şi cele din grupele înferioare să aibă cum avansa spre play-off (primele opt clasate).

Acum, pentru ediţia 2019-2020, în Liga Naţională vor fi numai cele mai bine clasate 16 echipe din sezonul anterior, împărţite în două grupe valorice de câte opt. În prima grupă, iniţial se va juca pentru clasarea între primele şase, care astfel vor avea asigurată prezenţa în play-off, apoi se continua în 1-6 pentru stabilirea poziţiei de pe care se intră în această ultimă fază.

Formaţiile din a doua grupă (9-16) vor juca pentru clasarea pe primele patru poziţii, care duc în faza a doua la o nouă grupă, alături de cele venite de sus, de pe locurile 7 şi 8, miza fiind ultimele două poziţii de play-off.

Astfel, CSM Galaţi va începe în Grupa B, alături de CSM 2007 Focşani, CSM Miercurea Ciuc, CSO Voluntari, Athletic Constanţa, CSM Sighetu Marmaţiei, CSM Tg. Mureş şi CSM Mediaş.

Primul obiectiv pentru CSM Galaţi va fi intrarea în grupa locurilor 7-12. "Vom încerca să atingem cel puţin nivelul din sezonul trecut, primul obiectiv va fi clasarea în primele patru poziţii din Grupa B. Apoi, vom vedea la iarnă dacă vom trage pentru locurile 7-8, cele de play-off, în funcţie de bugetul nostru, dar şi de mutările pe care le vor face atunci adversarele noastre pe piaţa transferurilor", a declarat Florin Atanasiu, şef secţie baschet la CSM Galaţi.

Campionatul va începe pe 12 octombrie, echipa gălăţeană urmând să joace prima etapă în deplasare, cu CSM Sighetu Marmaţiei. Primul joc la Galaţi va fi în etapa a doua (19 octombrie), cu una dintre principalele pretendente la primele locuri ale grupei, CSO Voluntari.

Citit 1273 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2019 19:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.