ACS Universitatea s-a impus la un scor categoric
Foto: Sorin Pană (Sportul Ilustrat)

ACS Universitatea s-a impus la un scor categoric
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Unul dintre cele mai vechi stadioane din Galați a revenit la viață. Odată cu promovarea în cel de-al treilea eșalon fotbalistic a echipei Universității "Dunărea de Jos", s-a reactualizat ideea ca acest fost "templu al fotbalului" (până a se construi Stadionul "Dunărea") să fie readus în circuitul performanței. Deși mai sunt multe lucruri de pus la punct, miercuri după-amiază, "Portu Roșu" a găzduit, după mulți ani, primul meci între două echipe din Liga a III-a. S-au întâlnit ACS Universitatea "Dunărea de Jos" și Sporting Liești, în prima etapă națională a "Cupei României", într-o dispută la care au asistat numeroși spectatori.

Sub bagheta arbitrului constănțean Cristian Pascu, cele două formații au pătruns pe teren în următoarele alcătuiri:

Universitatea: Olaru - L. Iancu, Moise, Morogan, Hilohi - Lovin, Chiriac, Izvoranu, Țuiu - Grigoraș, Perju. Au mai jucat: Blănaru, Ignat și Iacob (antrenor Cătălin Savu, ajutat de Eugen Baștină).

Sporting: Vădeanu - Năstase, Gâță, Dima, Dănăilă - Ionuț Constantinescu, I. Iancu, Bahnașu, Alin Nica - Mihu, Anastasie. Au mai intrat: Bârlădeanu, Al. Stan și Hodorogea (antrenori Dorinel Matei și Cristi Brăne; Ionuț Niculcea s-a aflat la teren, dar nu a stat pe bancă).

Apriori, se anunţa un meci echilibrat, între o echipă nou promovată și una cu vechi state de serviciu în Liga a III-a. În virtutea acestor atribute, lieștenii au pornit mai bine și au dominat disputa aproape jumătate de ceas. În minutul 30, însă, Gâță a greșit în cascadă, ultima infracțiune fiind fault în careu, iar penaltiul a fost transformat de golgeterul Grigoraș. Golul le-a turnat plumb în ghete oaspeților, aceștia continuând prestația modestă și la reluare. Drept urmare, Blănaru a ridicat scorul, printr-un șut la colțul lung, iar Perju a dus tabela la un scor de forfait, printr-un șut de la distanță. Mai mult, Grigoraș, "ajutat" de un apărător, a mai înscris o dată în contul "studenților", rotunjind realizările la un scor mult prea sever. Ca o consolare palidă, lieștenii au redus din diferență prin Al. Stan (min. 88).

"Mă satisface scorul, dar și evoluția băieților, în special în repriza a doua. Să nu fim prea exuberanți, suntem în perioada acumulărilor, pe care trebuie să o gestionăm foarte bine. Am remarcat că, atunci când jucătorii au încredere deplină, pot realiza lucruri frumoase", ne-a declarat Cătălin Savu.

Cele două formații își continuă campania de pregătire, în vederea startului în Liga a III-a, completată cu meciuri de verificare. Universitatea va juca, sâmbătă, cu Victoria Traian, în timp ce lieștenii vor întâlni Sporting Atletico Vaslui și Dacia Unirea Brăila.

Citit 1279 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2019 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.