Meci în ”Cupa României”, fără public
Foto: Sonia Baciu

Meci în ”Cupa României”, fără public
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa ACS Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați, nou-promovată în Liga a III-a, va juca astăzi în a doua fază naţională a ”Cupei României”, unde are ca adversar formația CSM Focșani. Partida va avea loc la stadionul "Portu Roşu", arenă care a fost omologată de FRF doar în condiţii de joc fără spectatori.

Cele două formații s-au mai confruntat, la Galaţi, în urmă cu o săptămână, într-un meci amical, pe care l-au câștigat cei din Focşani (2-1, 1-1 la pauză). ”Ei au un ritm de joc mai bun, au avut o perioadă de pregătire centralizată, sunt mai închegați, dar în Cupă ne jucăm șansa. Vrem să fim bine în campionat, cu încredere în noi, acest meci este important şi pentru moralul nostru”, a declarat Cătălin Savu, antrenorul principal al echipei gălățene.

În prima fază a Cupei României, ACS ”Universitatea de Jos” a trecut de Sporting Liești, cu scorul de 4-1.

Partida de astăzi va avea loc pe Stadionul ”Portu Roșu”, însă fără posibilitatea ca suporterii să asiste la joc. Clubul gălățean a încercat omologarea celor două stadioane pe care doreşte să își dispute meciurile de acasă în acest sezon, ”Dunărea” și ”Portu Roșu”, însă acesta din urmă a ”trecut” doar cu o condiție, ca jocurile de aici să fie fără public, pentru că tribunele nu sunt sigure pentru spectatori. De precizat că, pentru omologarea în eşalonul al treilea, stadioanele au de îndeplinit o serie de condiții, printre acestea fiind și cel cu privire la zona destinată spectatorilor. Conform Art. 42 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), pentru omologarea unui teren de Liga a III-a este nevoie ca stadionul să aibă o ”capacitate de 500 de locuri, din care minimum 200 de locuri pe scaune”.

Altfel, în urma tragerii la sorți a programului competițional din campionatul celui de-al treilea eşalon, care va începe pe 24 august, ACS Universitatea ”Dunărea de Jos” va debuta, pe propriul teren, cu formația KSE Tg. Secuiesc, iar în etapa a doua, pe 31 august, va avea loc derbiul gălățean, cu SC Oțelul (stadionul "Oţelul"). Celelalte meciuri ale ”studenților” sunt programate astfel: cu Miroslava (7 septembrie), la CSM Focșani (14 septembrie), cu FC Botoșani II (21 septembrie), la Ozana Piatra Neamț (28 septembrie), cu Ceahlăul Piatra Neamț (5 octombrie), la CS Pașcani (12 octombrie), cu Aerostar Bacău (19 octombrie), cu Foresta Suceava (26 octombrie), la Hușana Huși (2 noiembrie), cu CSM Bacău (9 noiembrie), la Șomuz Fălticeni (16 noiembrie) și cu CSM Bucovina Rădăuți (23 noiembrie). Turul se încheie cu al doilea derbi gălățean, cu Sporting Liești, în deplasare, pe 30 noiembrie.

Citit 1628 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2019 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.