Fetele, la al doilea start în prima ligă

Fetele, la al doilea start în prima ligă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Singurul club de fotbal feminin din regiune şi totodată singurul din zona Moldova cu formaţie în prima ligă, FC Universitatea porneşte în noul sezon pe patru fronturi: prima echipă în Liga 1, echipa secundă în Liga 3, campionatul junioarelor sub 15 ani şi, în premieră, cel al junioarelor sub 13 ani.

Explicate în principal de întârzierile în ceea ce priveşte finanţarea, echipa gălăţeană de Liga 1 are ceva pierderi în lot faţă de sezonul trecut: Dumitriţa Prisăcari – a plecat la vicecampioana Fortuna Becicherecu, Loredana Nica – retragere cel puţin temporară din motive personale, Doina Ciobanu – a preferat să se întoarcă în fotbalul din Republica Moldova, Nina Anca – a ales să înceapă cariera de antrenor la un club din Bucureşti şi va juca la Fair-Play, Roxana Pazargic – însărcinată.

Se porneşte la drum în acest al doilea sezon în eşalonul de elită cu un lot format din 15 sportive, care la nevoie va fi completat de la echipa secundă: Georgiana Bobocea, Alexandra Ivan, Valentina Ivan, Elena Ivan, Maria Stamate, Ana Arnăutu, Olga Cușinova, Monica Bențoiu, Lidia Moacă, Iriska Topal şi junioarele Andreea Surcică, Nicoleta Lepădatu, Diana Stoian, Tabita Croitoru şi Carmen Marcu – componentă a echipei naţionale de junioare Under 19. Antrenor principal este Alexandru Caracaş (şi la echipa Under 13), în timp ce Gabriel Călinescu este principal la formaţia secundă şi la junioarele Under 15, iar Gheorghe Cucu – antrenor de portari.

În aceste condiţii, echipa de Liga I porneşte cu un obiectiv provizoriu minimal, rămânerea în primul eşalon, urmând ca acesta să fie revizuit în funcţie de bugetul ce-i va fi alocat la rectificarea din partea municipalităţi, sperându-se la posibilitatea de achiziţii.

În prima etapă, FC Universitatea are o deplasare lungă, la fel cum vor fi majoritatea, urmând să joace duminică (ora 11,00), la Craiova, cu Luceafărul Filiaşi. 

Citit 1901 ori Ultima modificare Vineri, 23 August 2019 20:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.