S-a făcut lotul la hochei şi încep antrenamentele
Foto: Arhivă Sonia Baciu

S-a făcut lotul la hochei şi încep antrenamentele
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Echipa de hochei CSM “Dunărea” Galaţi, vicecampioană în sezonul trecut, şi-a stabilit componenţa lotului de jucători, iar de astăzi se trece la treabă, dimineaţă fiind programat primul antrenament. Au avut loc renegocieri încheiate cu bine, astfel că toate “noutăţile” anunţate săptămâna trecută acum sunt certitudini.

Dacă în urmă cu o săptămână era vorba doar de aprobarea de către Comitetul Director  al clubului pentru propunerile secţiei de hochei în materie de transferuri sau noi contracte cu unii dintre cei care au jucat la CSM şi în sezonul trecut, acum acestea au devenit certitudine. Diferenţele între cerere şi ofertă au dispărut în urma unor renegocieri ce au avut loc în ultimele zile, astfel că acum lucrurile sunt clare, antrenorii Vadim Şakraiciuk şi Cornel Chiriţă vor avea la dispoziţie un lot format din cel puţin 22 de jucători.

La capitolul hocheişti din străinătate, se va merge tot pe filiera rusească. Doi dintre cei care au dat satisfacţie în sezonul trecut, încheiat în postura de vicecampioană, vor continua la echipa gălăţeană, atacantul Alexander Neznamov şi fundaşul Mihail Rybalko. Acesta din urmă îşi va avea fratele geamăn alături în următorul sezon, Maxim Rybalko venind la Galaţi după ce a jucat campionatul trecut în Liga Asiei, la coreenii de la Gangwon Chuncheon. Maxim Rybalko, care este tot fundaş, vine însoţit de un coechipier de la Gangwon, atacantul rus Serghei Paior (35 de ani). Lista hocheiştilor ruşi de la echipa gălăţeană este completată de Pavel Plotnikov (33 ani, centru), care a jucat ultimele trei sezoane în campionatul din Kazahstan. Această listă rămâne deschisă pentru cel puţin încă un viitor transfer al unui hocheist din străinătate.

Ceilalţi patru care şi-au negociat contractele în ultimele zile cu cei de la CSM sunt Levente Lorincz, Szombor Pal, Attila Szocs, care au fost în lot şi în campionatul precedent, plus Zsambor Blaszs, fundaş născut în Gheorgheni, care în ultimii ani de juniorat a jucat în Ungaria, la Debrecen, apoi au urmat trei sezoane la Corona Braşov, începând din 2015, iar în sezonul trecut a jucat în liga a treia din Suedia.

O altă achiziţie importantă, perfectată de mult timp, este cea a lui Otto Onodi, portarul foarte drag publicului gălăţean pentru evoluţiile de senzaţie din sezonul 20014-2015, când a avut o contribuţie majoră la câştigarea primului titlu de campioană naţională din istorie hocheiului gălăţean. Onodi a evoluat în ultimele sezoane la echipa din Miercurea Ciuc.

Din lotul din sezonul precedent continuă Bogdan Alexandru Popa, Anton Butuchnov, Evgheni Emelianenko, Vitali Kiricenko, Denis Zabludovski, Adrian Irimia, Szabolcs Hildebrand, Cătălin Berdilă, Ciprian Ţapu, alături de tinerii gălăţeni Denis Diaconu, Remus Gheorghe şi Adrian Ionescu.

Azi se umple vestiarul

Cu problema lotului rezolvată, antrenori Şakraiciuk şi Chiriţă au strigat imediat adunarea, mai ales că adversarele din campionat sunt de mult timp în perioada de pregătire. Ieri s-a plecat la Chişinău, pentru preluarea unora din jucătorii ruşi, iar în această dimineaţă va fi reunirea lotului şi începerea antrenamentelor.

Tot ieri, s-a pornit instalaţia de frig de la patinoarul Dunărea, astfel că la începutul săptămânii următoare echipa de hochei va putea intra pe gheaţă. 

Citit 2866 ori Ultima modificare Marți, 27 August 2019 11:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.