Simona Halep, adversară accesibilă în turul secund

Simona Halep, adversară accesibilă în turul secund
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Simona Halep a oprit seria nefastă de la Flushing Meadow, unde în ultimele două ediții a fost eliminată încă din turul inaugural, după ce a câștigat în fața americancei Nicole Gibbs, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2.

”Presiunea a fost complicată astăzi (n.r. marți noapte). Să câştigi un meci în trei ani este destul de dificil, dar e bine că am putut trece peste asta. Am fost stresată înainte de meci şi am jucat pe acest teren pe care am pierdut anul trecut, nu a fost uşor, dar sunt fericită că în final am putut să joc mai bine decât înainte, mai exact decât primele două seturi”, a spus Halep în cadrul conferinței de presă de după meci. 

În turul al doilea, astăzi (în jurul orei 21.00, ora României), Halep (locul 4 mondial) va întâlni o altă americancă, pe Taylor Townsend, locul 116 WTA, venită din calificări. Townsend a învins-o, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-2, pe Katerina Kozlova din Ucraina, locul 74 WTA.

Cu Townsend, Halep a jucat de trei ori şi a câştigat de fiecare dată în două seturi, ultima oară la Miami, în acest an, în turul al doilea, scor 6-1, 6-3. În 2017, la Cincinnati, românca a triumfat cu 6-4, 6-1, în turul al doilea, iar în 2019, cu 6-3, 6-1, la Roland Garros, tot în turul al doilea. 

”După Roland Garros și Wimbledon, am dreptul să visez din nou! Nu va fi ușor, așa e la Grand Slam, orice meci e dur, dar o voi lua pas cu pas. Mă bucur că a treia oară am reușit să trec de primul tur și sunt fericită!”, a spus Simona Halep. 

Sorana Cîrstea și Marius Copil, în turul secund

Altfel, alți doi români s-au calificat în turul secund. Sorana Cîrstea, locul 106 WTA, a învins-o, în noaptea de marţi spre miercuri, cu scorul de 7-5, 6-2, pe Katerina Siniakova din Cehia, locul 37 WTA, calificându-se în turul al doilea al US Open, unde o va întâlni pe Aliona Bolsova (locul 100 WTA). Dacă va ajunge în turul al treilea, Sorana Cîrstea va evolua contra învingătoarei dintre Simona Halep și Taylor Townsend.

Singurul român de pe tabloul principal masculin, Marius Copil (locul 93 ATP) s-a calificat, în premieră, în turul secund al turneului US Open, după un meci maraton, de peste 4 ore, cu 5 seturi. Copil l-a învins pe francezul Ugo Humbert (locul 63 ATP), cu scorul de 6-3, 5-7, 7-6 (11), 4-6, 6-1. El mai trecuse de primul tur doar la Australian Open, în 2015 şi 2019.

Astăzi, Marius Copil (locul 93 ATP) va întâlni un alt francez, pe Gael Monfils (locul 13 ATP).

Mihaela Buzărnescu (129 WTA) nu a reușit să treacă de primul tur la US Open. Românca a fost învinsă de Andrea Petkovic (88 WTA), scor 6-3, 6-4. Meciul a fost unul cu ritm, în care jucătoarele și-au împărțit momentele bune cu cele mai puțin bune. Pentru Mihaela Buzărnescu este al treile turneu de Grand Slam în care nu trece de turul inaugural, și, totodată, o reîntoarcere la zona secată de victorii. În ultimele trei luni, românca a obținut doar 7 victorii, din 18 meciuri disputate, cea mai recentă la New York, cu Laura Siegemund.

Ploaia a dat programul organizatorilor peste cap, astfel că o parte din meciurile de miercuri nu s-au putut disputa. Astfel, partida dintre Ana Bogdan și croata Petra Martic (din turul al doilea) se va juca astăzi, de la ora 18.00. 

Citit 956 ori Ultima modificare Joi, 29 August 2019 07:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.