INTERVIU cu Sergiu Stancu, antrenorul campioanei CSM Arcada. ”Vom avea mult de lucru la omogenizare”
Foto: Sonia Baciu

INTERVIU cu Sergiu Stancu, antrenorul campioanei CSM Arcada. ”Vom avea mult de lucru la omogenizare”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru a putea furniza cititorilor noștri și susținătorilor echipei CSM Arcada informații ”calde” despre stadiul actual al pregătirii favoriților, am purtat un nou dialog cu antrenorul principal al campioanei, Sergiu Stancu.

- Domnule profesor ați parcurs prima parte a pregătirilor în condiții de cantonament. Cum au decurs ele?

- Într-adevăr, o dată cu startul pregătirilor în vederea noului sezon, am luat drumul muntelui, la Cheile Grădiștei. Acest complex ne-a oferit, ca de obicei, condiții foarte bune de pregătire și cazare, contribuind pe deplin la reușita primei etape de pregătire. Am pus accentul pe acumulările fizice, activitatea desfășurându-se şi în sală.

- Știm că de la lot au lipsit, în această perioadă, șapte jucători prezenți la loturile naționale. Vreți să ne vorbiți și despre acest aspect?

- La pregătiri am avut nouă jucători: Guillermo Herman, Niels Klapwijk, Vasile Talpă - toți nou veniți, Bissette, Terzici - din vechea gardă, plus trei juniori, Lefterache, Nedelcu și Macovei. Pe parcurs s-a alăturat și un jucător nou, bulgarul Krasimir Georgiev. Acesta are 24 de ani, 2,02 m, este internațional și evoluează pe postul de centru. A mai jucat în campionatul Italiei. Sunt convocați la loturile naționale șapte jucători, românii Matei, Bala, Gheorghiță și Cristudor, plus trei străini - estonianul Kristo Kollo, venezueleanul Angel Carrasco și Arnel Cabrera (Puerto Rico).

- Când se estimează că veţi avea tot lotul la dispoziţie?

- Deocamdată urmează jocurile turneelor finale ale campionatelor continentelor respective. În ceea ce ne privește, am dori ca selecționata ”tricolorilor” să aibă un parcurs cât mai lung la finalele ”Europeanului”. Așa-zisa joncțiune va avea loc în jurul datei de 20 septembrie. Este adevărat, va fi o perioada nu prea lungă, în care vom avea mult de lucru, în special la omogenizare. Până atunci avem programat un prim meci de verificare, cu o nou-promovată, SCM Gloria Buzău, dar vom urma cu precădere programul nostru de pregătire pentru această perioadă. De asemenea, avem în obiectiv participarea la două la două turnee de pregătire în condiții de joc. Primul va fi cel de la Galați - ”Cupa Arcada”, apoi în Bulgaria. Vrem ca startul în noul campionat să ne găsească foarte bine puși la punct cu pregătirile.

- Apropo de noul campionat. Cum se va juca, în condițiile în care două dintre cele 12 echipe s-au retras?

- Normal ar fi să aibă loc o nouă tragere la sorți a jocurilor, ca să eliminăm din start orice ”artificii”, după retragerea echipei Steaua, urmată, la fel de surprinzător, de cea a CSM București. Altfel, după programul inițial ar trebui ca în fiecare etapă să stea două echipe, ceea ce nu fi deloc favorabil competiției.

- Vă așteaptă un sezon ”fierbinte”, cu meciuri în campionat, Cupă și Liga Campionilor. Cum le veți întâmpina?

- Cu pregătirile la punct! Cum altfel? Prima etapă ar putea fi pe 12 octombrie, apoi ne gândim la Cupa României. Sunt două trofee importante, care ne interesează în modul cel mai serios. Apoi vrem ca și în Liga Campionilor să avem o evoluție cât mai onorabilă. Este competiția continentală în care am oarece experiență, prin participarea cu echipa elenă PAOK Salonic.

- Mult succes!

Citit 2186 ori Ultima modificare Joi, 29 August 2019 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.