Gălățencele, cele mai bune la ”Făgăraș Cup”

Gălățencele, cele mai bune la ”Făgăraș Cup”
Turneu internațional de handbal
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sala Sporturilor din Făgăraș a fost gazda unui important turneu internațional pentru echipele de junioare. Atât la fete, cât și la băieți au fost prezente un număr mare de echipe, din România și Ungaria, la câte trei categorii de vârstă.

O excelentă evoluție au avut fetele de la CS Municipal Galați, prezente în grupa de opt echipe la Under 16 (junioare II). Într-o companie cu alte șapte echipe de valoare, fetele noastre au înregistrat tot atâtea victorii, unele dintre acestea la scoruri clare. Iată rezultatele înregistrate: 27-17 cu OK Sport Onești, 26-22 cu Chimia Rm. Vâlcea, 23-17 cu gazdele de la CS Școlar Făgăraș, 18-14 cu LPS Vaslui, 21-16 cu Corona Brașov, 29-16 cu CSS Odorheiu Secuiesc și 25-17 cu CSO Buhuși. Cu astfel de rezultate, CS Municipal s-a clasat pe primul loc, fiind recompensată și cu două distincții individuale: Flavia Călina - golgeterul turneului și Nicoleta Petre - cel mai bun portar. Lotul deplasat de prof. Sanda Asandei a cuprins următoarele jucătoare: Nicoleta Petre, Raluca Șerban, Amalia Popa - Crina Gogan, Sorana Chiriac, Flavia Călina, Mihaela Tănasă, Elena Ciuntu, Alessia Asandei, Beatrice Stupu, Claudia Apostol, Miruna Codreanu, Dorina Pelin și Riana Munteanu.

Deși au concurat la categoria de vârstă de 16 ani, lotul gălățean a cuprins trei jucătoare de 14 ani, dar și de 15 ani. ”A fost un turneu reușit, cu partenere puternice. Și de această dată, fetele noastre au arătat multă ambiție, determinare și luciditate, care finalmente le-a adus un prețios trofeu. Evoluția acestui lot, plus cele de junioare I și junioare III ne demonstrează că suntem puse la punct cu pregătirile în vederea startului în noul sezon competițional, ce va începe în acest weekend”, ne-a spus Sanda Asandei.

Tot de la antrenoarea gălățencelor am aflat că în această vară jucătoarele de la CSM Galați au mai participat la un turneu, la Buhuși (de asemenea, câștigat de gălățence), la ”naționalele” de handbal pe plajă, de la Venus. (locul al treilea). Clubul este prezent în loturile naționale de junioare prin Andreea Prescură și Mălina Bichir (junioare I), Nicoleta Petre (junioare II) și trei fete la ”Europenele” de handbal pe plajă, din Polonia: Flavia Călina, Iulia Eiler și Andreea Merlă.

Altfel, în Seria B a junioarelor II, pe lângă echipa CSM se mai află și formația CS Școlar, care în prima etapă va juca, pe teren propriu, cu CSS Medgidia, în timp ce ”municipalele” vor avea etapă liberă.

Citit 3639 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2019 14:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.