Program avantajos pentru CSM Dunărea

Program avantajos pentru CSM Dunărea
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a stabilit programul Campionatului Naţional de seniori, în care sunt înscrise şapte formaţii, printre care şi cea gălăţeană CSM „Dunărea”. La patinoarul din Galaţi primul meci va fi în 21 septembrie.

Sezonul va fi deschis cu două partide între SC Miercurea Ciuc și ACS Sapientia U23 (sezonul trecut a jucat sub denumirea CSHC Marton Aron Sândominic), care vor avea loc în patinoarul ciucanilor, în zilele de 6 și 7 septembrie.

Cu precizarea făcută de federaţie că se pot ivi modificări, în special în funcţie de programările echipelor româneşti din Liga Erste, formaţia gălăţeană CSM „Dunărea” are parte de un început avantajos. În primele jocuri, echipa antrenată de Vadim Şakraiciuc şi Cornel Chiriţă va întâlni echipe mai slab cotate, astfel că va avea aproape o lună în plus pentru a recupera din decalajul de pregătire, generat de începerea antrenamentelor mult mai târziu faţă de principalele trei forţe ale campionatului, Corona Braşov, SC Miercurea Ciuc şi Progym Gheorgheni.

CSM „Dunărea” va avea primele jocuri în 21 şi 22 septembrie, când va întâlni pe Sportul Studenţesc, la Galaţi. La o distanţă de două săptămâni vor fi primele trei meciuri în deplasare, la Cârţa, cu Sapientia U23, în 4, 5 şi octombrie. Primele confruntări cu una dintre pretendentele la câştigarea campionatului vor fi în 9 şi 10 octombrie, când se va juca în deplasare cu SC Miercurea Ciuc.

Primele meciuri notabile la Galaţi vor fi cu Steaua Bucureşti, în 18 şi 19 octombrie, după care vor fi trei partide dificile în deplasare, la Gheorgheni (22 şi 23 octombrie) şi la Braşov, în 28 octombrie.

În luna noiembrie deocamdată sunt programate doar patru întâlniri, în deplasare cu cei de la Corona Braşov (12 si 13) şi la Galaţi cu Sportul Studenţesc, în 16 şi 17.

Primele meciuri „tari” la Galaţi vor fi abia în luna decembrie, pe 14 şi 15, cu SC Miercurea Ciuc şi pe 17 cu Corona. Seria meciurilor din acest an va fi închisă de turneul Cupei Românie, care va fi la Braşov, înainte de Crăciun.

Altfel, încă se lucrează la patinoarul Dunărea pentru aducerea stratului de gheaţă la o grosime optimă, echipa urmând să intre la antrenamente cu patinaj cel mai probabil la începutul săptămânii următoare, până atunci sperându-se să se rezolve şi problema echipamentului specific, una destul de delicată în acest moment.

Citit 1390 ori Ultima modificare Joi, 05 Septembrie 2019 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.