Patricia Țig, start cu dreptul la Hiroshima

Patricia Țig, start cu dreptul la Hiroshima
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălățeanca Patricia Țig (locul 137 WTA) s-a calificat în turul al doilea al turneului de la Hiroshima, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, marți dimineață, după ce a câștigat în fața japonezei Ayano Shimizu (locul 251 WTA), beneficiara unui wild-card, cu 6-4, 6-2.

Condusă cu 2-0 în primul set, Patricia Țig a reușit să egaleze și să treacă în fața adversarei, după un game intens disputat, în care a salvat o minge de break și a avut trei mingi de game. Setul al doilea, Țig a condus cu 2-0, a fost egalată, ca apoi să câștige patru gameuri consecutive și să se califice în optimile turneului nipon.

Venită din calificări, Țig o va întâlni în turul următor pe germanca Laura Siegemund, cap de serie 8. Cele două s-au mai întâlnit de trei ori până acum, singura victorie a româncei fiind în acest an, în semifinalele BRD Open București, scor 6-3, 6-1. Cele două reușite ale germancei au fost în 2016, la Charleston și US Open, ambele câștigate cu scorul de 2-1 la seturi.

Mihaela Buzărnescu a învins-o în primul tur pe sportiva bulgară Viktoria Tomova, numărul 184 mondial, venită din calificări, scor 6-1, 6-4. În runda următoare, românca o va întâlni pe câştigătoarea meciului Kurumi Nara (Japonia, 182 WTA) - Tatjana Maria (Germania, 86 WTA şi cap de serie 5).

Sorana Cîrstea, cea de-a treia româncă de pe tabloul principal de la Hiroshima, a fost învinsă de spaniola Sara Sorribes Tormo, cap de serie numărul 7, cu 6-2, 3-6, 6-2.

Altfel, gălățeanca Gabriela Talabă (locul 307 WTA) este cap de serie nr. 3 în turneul ITF de la Redding (California, premii totale de 25.000 de dolari). În turul inaugural, Talabă o va întâlni pe americanca Lorraine M. Guillermo. Pe tabloul de dublu, perechea Gabriela Talabă și Chieh-Yu Hsu (Taipei), principalele favorite, vor juca împotriva perechii Ingrid Gamarra Martins/ Lauren Proctor (Brazilia/ SUA). Talabă și Hsu au mai jucat împreună la dublu, cele două fiind câștigătoarele turneului de la Fort Worth (Texas).

Citit 1010 ori Ultima modificare Marți, 10 Septembrie 2019 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.