Toamna se numără schimbările. Sportul studențesc, în subordinea universităților

Toamna se numără schimbările. Sportul studențesc, în subordinea universităților
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Odată cu toamna și începutul noului an universitar, vin și schimbări în ceea ce privește sportul studențesc. Astfel, printr-un ordin al ministrului Educației Naționale, începând din aceast an universitar, cluburile sportive studențești cu personalitate juridică vor funcționa în subordinea instituțiilor de învățământ superior de stat.

Decizia vizează descentralizarea activităţii celor 30 de cluburi sportive studenţeşti existente la ora actuală, printre care și CS Universitatea Galați şi a fost aprobată în şedinţa Executivului de marți, 17 septembrie, prin modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 26/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei Naţionale.

Conform comunicatului de presă al MEN, se oferă universităţilor posibilitatea de a prelua cluburile sportive universitare. Anterior acestei schimbări, cluburile sportive studenţeşti funcţionau în subordinea MEN. În cadrul acestei hotărâri este precizată și forma de conducere a acestor cluburi. ”Astfel, directorul, care va avea și calitatea de ordonator terțiar de credite, va fi numit de rector, în urma promovării concursului organizat de instituţiile de învăţământ superior de stat, în maximum 3 luni de la data intrării în vigoare a actului normativ adoptat astăzi. Numirea şi eliberarea din funcţie a directorului se fac prin decizie a rectorului instituţiei de învăţământ superior de stat, în condițiile legii. Directorul clubului încheie cu rectorul instituţiei de învăţământ superior de stat un contract de management pentru o perioadă de patru ani. Până la data organizării primului concurs public, conducerea executivă a clubului sportiv universitar este asigurată de directorul în funcție la data preluării. Bugetul anual al cluburilor sportive universitare din subordinea instituțiilor de învățământ superior de stat va fi aprobat de rector”, se arată în comunicat.

Clubul Sportiv Universitatea Galați are șase secții: volei feminin, handbal masculin, badminton, atletism, haltere și navomodelism.

"Până în acest moment (n.r. - miercuri, 18 septembrie), nu am primit nimic oficial din partea ministerului", a declarat directorul CS Universitatea, Mihai Pantea.

De partea cealaltă, nici prorectorul Universității ”Dunărea de Jos” Galați, Ștefan Baltă, spune că încă nu au fost anunțați oficial.

În ceea ce privește influența din punct de vedere sportiv și financiar a acestei treceri, Baltă consideră că, dacă se va face preluarea, nu vor fi afectate activitățile echipelor CS Universitatea.

Citit 1309 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Septembrie 2019 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.