Marius Stan, ales în Comitetul Executiv al FRF

Marius Stan, ales în Comitetul Executiv al FRF
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şeful clubului gălăţean de Liga I va putea propune modificarea Regulamentului Federaţiei Române de Fotbal, oficialul dunărean devenind personaj influent în „soccer”-ul autohton * Oţelul din vara lui 2008, hărţuit cu licenţa de club profesionist şi scos cu forţa din cupele europene, are acum protecţie *

Ce este Comitetul Executiv al FRF?

Este organul principal al forului care conduce fotbalul românesc, schimbările de regulament şi toate celelalte modificări fiind făcute de Comitetul Executiv, şi nu de Adunarea Generală, aşa cum ar fi fost normal.

Comitetul este format din preşedinte, prim-vicepreşedinte, vicepreşedinte şi unsprezece membri: doi reprezentanţi de la Liga I, printre care se numără şi gălăţeanul Marius Stan, doi de la Liga a II-a, alţi doi de la eşalonul al treilea şi câte unul de la cluburile cu activitate exclusivă de copii şi juniori, fotbal în sală şi de la fotbal feminin.

Membri sunt şi şeful Comisiei Centrale de Arbitri, dar şi preşedintele sindicatului fotbaliştilor.

A fost odată ca niciodată…

Vremurile în care Oţelul era oaia neagră a Ligii I (directorul general Marius Stan se afişase alături de candidatul Gică Popescu în 2005, stârnind furia lui Mircea Sandu!) nu sunt de mult apuse.

În vara lui 2008, clubul gălăţean de fotbal a fost pus la zid şi se părea că nu mai are scăpare: licenţa de club profesionist pentru stagiunea 2008-2009 i-a fost acordată în prelungiri, cu toate că nu existau motive reale pentru amânarea la infinit a deciziei.

Apoi participarea în Cupa UEFA Intertoto i-a fost retrasă abuziv în favoarea lui FC Vaslui, patronul Adrian Porumboiu fiind considerat atunci unul dintre protejaţii celui supranumit Naşul.

Nici conflictul cu Steaua Bucureşti al grupării Steaua Dunării, club aflat într-o colaborare strânsă cu Oţelul, nu poate fi uitat, FRF lăsând fotbalul gălăţean cu ochii în soare indiferent de speţă. 

L-a învins pe „ceferistul” Mureşan

Începând de ieri, se poate spune că „oţelarii” - departe de a mai fi ruda săracă a „soccer”-ului autohton - pot să şi tragă sforile în fotbalul românesc.

Marius Stan, directorul general al clubului roş-alb-albastru, a fost ales în Comitetul Executiv al Federaţiei, reuşind să-i ia faţa lui Iuliu Mureşan, preşedintele lui CFR Cluj.

Stan a primit zece voturi din cele şaptesprezece (reprezentantul lui FC Timişoara n-a fost prezent la reunire) ale Ligii I, în timp ce clujeanul s-a ales cu restul de şapte.

Celălalt trimis al primului eşalon în CEx este Cristian Borcea, preşedintele lui Dinamo Bucureşti, aflat la al doilea mandat ca membru în organul de conducere colectivă al FRF. Borcea a câştigat scrutinul cu unanimitate de voturi.

Şi Meme l-a votat!

Stan, propus de reprezentantul Stelei, Valeriu Argăseală, a primit şi votul lui Meme Stoica, managerul general al Unirii Urziceni, în ciuda faptului că cei doi nu se mai află în relaţii de prietenie de doisprezece ani de zile, atunci când actualul şef al „oţelarilor” demisiona de la cârma echipei gălăţene.

„Mă bucur că am fost ales, dar nu pot comenta prea multe pentru că intrăm într-o şedinţă foarte importantă”, ne-a spus în fugă Marius Stan, pregătit să asiste la prima întrunire a Comitetului Executiv în noua sa alcătuire.

Este important de ştiut că oficialul dunărean fusese desemnat în aceeaşi funcţie şi la mijlocul anilor ’90, însă refuza poziţia din acea vreme în favoarea reprezentantului Stelei.

Explicaţie foto: Marius Stan, director general al Oţelului, consilier local al Galaţiului şi, începând de luni, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal 

Citit 1070 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.