Jucătorii de la United, excelenţi la echipele naţionale

Jucătorii de la United, excelenţi la echipele naţionale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vicecampioana United Galaţi şi-a făcut ultimele antrenamente în formulă restrânsă, şapte dintre jucătorii săi fiind plecaţi la echipele naţionale, trei la cea a României şi patru la cea a Republicii Moldova, pentru ultimele meciuri-test înaintea ultimei faze de calificare la Campionatul Mondial.

Echipa naţională a României s-a aflat în Ucraina, la un „triunghiular” cu partide de verificare cu reprezentativa ţării gazdă şi cu cea a Georgiei. Cu trei jucători de la United Galaţi în componenţă, Andrei Cireş, Mimi Stoica şi portarul Andrei Grigoraş, formaţia României a reuşit două victorii de senzaţie. Prima a fost, duminică, în faţa Ucrainei, echipă care îi învinsese pe „tricolori” cu 3-2  la turneul final Euro 2018. În faţa unui adversar de top, prezent la cinci ediții ale Cupei Mondiale şi absent o singură dată de la Campionatul European, unde a jucat de două finala, echipa României s-a impus cu 5-2, după o ultimă parte a meciului uluitoare. Când mai erau doar două minute şi şapte secunde, Ucraina conducea cu 2-1 şi au urmat 33 de secunde incredibile, interval în care „tricolorii” au înscris trei goluri! Ucrainienii au forţat fără portar, iar echipa României a profitat şi a stabilit scorul final când mai erau 36 de secunde.

A urmat, luni seara, partida cu Georgia, formaţie care a trecut în primul tur al preliminariilro Cupei Mondiale de Germania, scor 5-1, Israel, scor 7-0, și Danemarca, scor 6-2. România a avut o nouă evoluţie la cote înalte şi s-a impus cu 6-3 (3-1).

În ultima fază a preliminariilor Cupei Mondiale, peste o lună, România va fi gazda Grupei 5, la Piatra Neamț, acolo unde, în perioada 23-26 octombrie, vor mai fi prezente alte trei echipe, Kazahstan, Albania și Olanda.

Basarabenii, în Belarus

Alţi patru jucători de la United, Burdujel, Lașcu, Obadă și Tacot, au format linia de bază în echipa națională a Republicii Moldova, într-un prim meci amical cu Belarus, disputat în deplasare, care s-a încheiat la egalitate, scor 4-4. Obadă, jucător venit în vara acestui an la United, a fost cel mai bun jucător al partidei, el reuşind să marcheze toate cele patru goluri ale moldovenilor. Laşcu a ratat o lovitură de pedeapsă, în prima repriză.

Aseară, basarabenii urmau să joace un nou meci-test, de data aceasta cu reprezentativa Letoniei.

În ultima fază a calificărilor pentru Campionatul Mondial, Moldova va evolua într-o grupă cu Azerbaidjan, Slovacia și Muntenegru.

Liga 1 se va relua în următorul weekend, sâmbătă (ora 17.30) fiind programat derbiul Imperial Miercurea Ciuc - United Galaţi, duel între finalistele ediţiei precedente de campionat.

Citit 1399 ori Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2019 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.