Vin banii de la municipalitate pentru Oţelul

Vin banii de la municipalitate pentru Oţelul
Singurul dosar admis
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Suporter Club Oţelul Galaţi a primit confirmarea oficială că dosarul său pentru finanţare de la Consiliul Local (CL) a fost admis, conform anunţului publicat pe portalul Primăriei.

Astfel, în următoarea şedinţă de CL, cel mai probabil aproape de sfârşitul acestei luni, se va supune votului consilierilor un proiect de hotărâre destinat alocării sumei de 500.000 de lei către SC Oţelul.

În a doua etapă din acest an de finanţare de la bugetul local a structurilor sportive, Primăria Municipiului Galaţi anunţa că suma totală disponibilă este de 500.000 de lei. Cum, în urma analizei dosarelor depuse, doar cel al SC Oţelul a fost admis (cu 64 de puncte), conform rezultatelor procedurii de selecţiei publicate pe portalul primariagalati.ro, toată suma menţionată ar urma să ajungă la respectivul club de fotbal.

Au mai fost depuse alte trei dosare, toate respinse. Celui al ACS Smart, club de şah care a ajuns în eşalonul de elită, Superliga pe echipe, şi are şi echipe de juniori medaliate în Campionatul Naţional, plus multe performanţe la individual, i s-a calculat un punctaj (49) sub limita din regulamentul (55 puncte) de finanţare pentru sport, astfel că a fost respins.

Celelalte două dosare depuse acum, al clubului de futsal United şi al celui de fotbal CSU „Dunărea de Jos”, au fost respinse pentru că intraseră din prima etapă şi aveau deja contract de finanţare semnat în acest an.

De altfel, anunţul publicat pe site-ul Primăriei vine să confirme oficial afirmaţiile făcute de primarul Ionuţ Pucheanu, în ultima şedinţă de CL, cea de acum o săptămână. „Acum două luni, am iniţiat un nou concurs de proiecte în vederea finanţării sportului la nivelul municipiului Galaţi, cu o mare specificare: cei care au beneficiat de o finanţare în prima etapă, nu vor putea beneficia acum. Din cele patru solicitări depuse în momentul de faţă, singurii care ar putea beneficia de finanţare, conform regulamentului, sunt cei de la Oţelul Galaţi. În urma examinării unor astfel de dosare se încheie un singur proces-verbal, moment de la care pleacă o perioadă legală de contestaţii. Această perioadă excede ziua în care ne aflăm, prin urmare, finanţarea pentru Oţelul Galaţi nu ar fi putut intra legal în această şedinţă. Cu siguranţă o veţi avea la comisii în maxim o săptămână. Prin urmare, la sfârşitul lunii octombrie, dacă nu cumva într-o şedinţă extraordinară convocată (n.r. - mai devreme) din orice alt motiv, va fi şi finanţarea Oţelul. Clubul e prins cu 500.000 de lei finanţare de la bugetul local”, a spus Ionuţ Pucheanu, în faţa consilierilor locali.

Termenul de contestare a rezulaltelor acestei ultime proceduri de selecţie expiră astăzi.

SC Oţelul este într-o situaţie financiară delicată, problemele urmând să dispară în urma venirii banilor dinspre Primărie. Cu aceştia se va putea asigura activitatea competiţională echipei din Liga a III-a şi a celor de juniori, iar resursele financiare pe care le are clubul acum vor putea fi direcţionate către plata restanţelor salariale către jucătorii din returul campionatului trecut ce şi-au depus memorii la FRF. Neachitarea acestor restanţe în cel mult o lună ar duce la sancţionarea clubului cu depunctarea din partea federaţiei.

Oţelul este al nouălea club, cu excepţia CSM, care primeşte finanţare de la municipalitate în 2019. Toate sunt din domeniul fotbalului.

Citit 6833 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2019 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.