BADMINTON | O gălăţeancă, campioană balcanică la dublu

BADMINTON | O gălăţeancă, campioană balcanică la dublu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În acest început de toamnă, badmintonul gălăţean a avut o prezenţă fructuoasă în competiţii la nivel naţional şi internaţional. Un loc aparte l-a deţinut un important turneu desfăşurat recent în Bulgaria, Campionatul Balcanic al juniorilor Under 13.

Au avut loc întreceri individuale şi pe echipe, unde formaţia „tricoloră”, cu gălăţeanca Irina Gherasim în componenţă, a avut un parcurs foarte bun. În grupă, a obţinut două victorii din trei meciuri: 5-0 cu Bulgaria B şi acelaşi scor cu Serbia. A urmat disputa din semifinale, unde România a învins echipa gazdă, Bulgaria A, cu un scor clar: 3-0. În aceste condiţii, „tricolorele” au jucat finala Balcaniadei, în compania selecţionatei Turciei, pe care au pierdut-o cu scorul de 1-3.

Au urmat  întrecerile individuale, în care delegaţia noastră îşi punea mari speranţe. Şi aici Irina Gherasim s-a aflat în prim-plan. În proba de simplu, gălăţeanca a ajuns până în sferturile de finală, cedând în faţa unei colege, Laura Constantin. Apoi a venit rândul meciurilor de dublu fete, unde Irina a făcut pereche chiar cu Laura Constantin. Aici lucrurile au stat mult mai bine, cele două românce devenind campioane balcanice, cu victorii în serie, toate cu 2-0, iar în finală au dispus de reprezentantele Turciei, Korkut/ Simsek.

„Am mers pe mâna Irinei, care are zece ani şi jumătate, este elevă la Liceul cu Program Sportiv şi care, iată, deja joacă la categoria 13 ani. Este multiplă campioană naţională şi mai are încă doi ani şi ceva de jucat la această categorie de vârstă. Pe lângă victoriile repurtate în competiţiile interne s-a remarcat şi în unele concursuri de peste hotare, la internaţionalele Serbiei sau în Bulgaria. Este repetarea unei frumoase performanţe a unei sportive din Galaţi - Miruna Niţu, care cu zece ani în urmă devenea campioană balcanică tot la Under 13”, a ţinut să puncteze Dorel Badiu, antrenorul de la CSU Galaţi al Irinei Gherasim.

Altfel, la sala „Siderugistul” din Galaţi, de vineri până duminică, va avea loc Campionatul Naţional pentru juniori Under 13 şi Under 19.

Citit 2300 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2019 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.