Bărcile gălăţene, performere la maraton şi ”Cupa României”

Bărcile gălăţene, performere la maraton şi ”Cupa României”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sportivii de la Clubul Sportiv Şcolar (CSS), antrenaţi de soţii Adina şi Adrian Maftei, au încheiat cu rezultate foarte bune ultimele concursuri ale sezonului, „Cupa României” şi Campionatul Naţional de maraton, care au avut loc săptămâna trecută pe lacul Bascov, din judeţul Argeş.

În bilanţul general pe cluburi de anul trecut, întocmit pe baza rezultatelor din toate competiţiile naţionale, CS Şcolar Galaţi termina pe locul al treilea, o clasare de senzaţie în condiţiile în care în această ierarhie au punctat şi seniorii, iar clubul gălăţean are numai juniori.

Respectiva clasare pe podium a fost confirmată şi acum, la „Cupa României” pentru juniori, unde CSS Galaţi a încheiat pe locul trei în clasamentul cluburilor.

Cei doi antrenori au urmaşi de nădejde, fiica cea mare, Andra Maftei, obţinând două medalii de argint în kaiacul de simplu, la probele de 200 şi 500 de metri. Foarte bine a tras şi Ana Chiroşcă în canoea de simplu, reuşind să ocupe locul al doilea la 200 m şi poziţia a treia la 500 m.

De asemenea, printre medaliaţi s-a aflat şi Andrei Gorneac la canoe 1, sosit al treilea în proba de sprint (200 metri), el punctând în ierarhia cluburilor şi prin locul 4 din cursa de 1.000 metri. Pe locul 4 au terminat şi băieţii din echipajul de canoe 4, Andrei Dublea, Valentin Dublea, Daniel Tăbăcaru şi Cosmin Moţoc. O evoluţie remarcabilă au avut Valentin Dublea şi Daniel Tăbăcaru la canoe 2 (1.000 metri). Deşi încă nu au ajuns la vârsta junioratului, ei au câştigat seria semifinală şi au fost singurii cadeţi ajunşi în finală, unde au terminat pe locul 6. În ierarhia pe cluburi a mai punctat şi Dragoş Voinea, sosit pe locul 5 la kaiac simplu, 200 metri.

Campioni la „maraton”

Au urmat cursele lungi, din cadrul Campionatului Naţional de Maraton. Spre deosebire de „Cupa României”, unde au concurat toţi într-o singură categorie de vârstă (juniori), la Maraton s-a tras pe categorii distincte, cadeţi (curse de 7 kilometri), juniori II (10 km) şi juniori I (14 km). Astfel, cadeţii Valentin Dublea  şi Daniel Tăbăcaru au putut să-şi vadă efortul răsplătit cum se cuvine şi în clasament, ei devenind campioni naţionali în canoea de dublu. În aceeaşi cursă, colegii lor de club Dragoş Zimblischi şi Răzvan Lepădatu au obţinut medalia de bronz, iar Alexandru Răduţ şi Andrei Zimblischi au sosit pe locul patru.

Performanţă maximă, câştigarea titlului de campion naţional, a fost reuşită şi de Andrei Gorneac, la canoe simplu, juniori II.

La kaiac 2 (junioare II), Teodora Maftei, mezina familiei antrenorilor, a făcut echipă cu Giulia Schimdt, cele două gălăţence reuşind să obţină medaliile de argint.

Au mai fost alte două clasări pe locul 4: Dragoş Voinea la k1 - juniori I, respectiv Raluca Ursachi şi Anamaria Chiroşcă la kaiac 2 - cadeţi. Totodată, Cosmin Moţoc şi Cosmin Pălimar au terminat pe locul cinci, la canoe 2 - juniori II.

Citit 2746 ori Ultima modificare Luni, 07 Octombrie 2019 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.