FOTBAL | Derbi județean fără gol, în Liga a III-a. Sporting a plecat cu punct de pe terenul Oțelului
Foto: ascotelul.ro

FOTBAL | Derbi județean fără gol, în Liga a III-a. Sporting a plecat cu punct de pe terenul Oțelului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Duelul dintre echipele gălățene Oțelul și Sporting Liești, din cadrul etapei a opta din Liga a III-a, s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, formaţia lieşteană reuşind astfel să oprească seria victoriilor consecutive ale Oţelului. Cealalată echipă gălăţeană din Seria 1, ACSU „Dunărea de Jos”, s-a impus cu 4-1 pe terenul ultimei clasate, CSM Paşcani.

Oţelul a avut ocazia să-şi facă meciul uşor în minutul 5, când Cârjan a aşezat din interiorul careului pentru şutul lui Pleşa, dar finalizarea a fost peste poartă. Şi Cârjan a irosit o bună oportunitate de a înscrie (min. 32), în timp ce Sporting a confirmat că a depăşit perioada nefastă din startul sezonului. Mult mai omogenă, având cam acelaşi lot de mult timp şi cu un plus de experienţă faţă de tinerii din echipa „oţelară”, formaţia din Lieşti a fost superioară în special în linia mediană, de aici rezultând un plus la posesie, însă fără realizări în faţa porţii. Bârlădeanu, acum adversar al echipei căreia i-a fost căpitan, a avut câteva incursiuni pe flancul drept încheiate cu centrări periculoase la colţul scurt, în contul fazelor ofensive ale lieştenilor intrând şi un şut puternic din afara careului al lui Munchiu, puţin alături.

În a doua repriză, aspectului jocului s-a schimbat după ce Alexandru Ciobanu, antrenorul Oţelului, l-a introdus (min. 62) pe Rareş Pop ca fundaş dreapta şi l-a urcat pe Cosmin Stoian, rezultând un plus de viteză şi de periculozitate în atacurile gazdelor. Pe acest fond a apărut şi cea mai mare ocazie a meciului, când Pop (min. 70) a rămas singur cu portarul Vădeanu în faţă, a tras pe lângă acesta, dar mingea s-a scurs foarte puţin în afara porţii goale. Nici Dima (min. 77) n-a găsit cadrul porţii pentru a aduce pe Sporting în avantaj şi aşa s-a ajuns la un final fără gol marcat.

Meciul a fost început de Oțelul cu echipa: Ursu - Stoian, Ghiocel, Puțanu, Drăgan - Munteanu, Pleșa, Bordieanu, Dima - Cîrjan, Matei. Au mai jucat: Pop, Nemțanu, Țicămucă. Antrenor: Alexandru Ciobanu.

Sporting Liești a început cu formula: Vădeanu - Dima, Năstase, Nica, Mihu, Iancu, Munchiu, Gîță, Stan, Bârlădeanu, Adamache. Au mai jucat: Dănăilă, B. Dumitru, Năstase. Antrenor: Doru Balmuș.

Doru Balmuş, antrenorul principal al echipei din Lieşti, a declarat că prin prestaţia din acest meci jucătorii săi au confirmat că „au ajuns să joace aproape de adevăratul lor potenţial, startul slab de sezon fiind cauzat şi de lipsa de pregătire la nivelul optim, acum ajungând la tonusul muscular optim”.

De partea cealaltă, Alexandru Ciobanu a spus că, dincolo de evoluţia mai slabă faţă de precedentele partide, există şi aspecte pozitive, cum ar fi faptul că echipa sa nu a primit gol. „N-am făcut un joc la fel de consistent ca precedentele. Să privim cu realism, suntem într-o etapă de construcţie, iar tinerii noştri jucători au doar de acumulat, de învăţat din astfel de jocuri. Nu este cazul să dramatizăm acum, până la urmă iată că această echipă a noastră, cu o medie de vârstă foarte scăzută, a învăţat să nu piardă”, a declarat antrenorul Oţelului.

”Studenții” au spart gheața

ACS Universitatea ”Dunărea de Jos” a așteptat cu legitim interes meciul cu CSM Pașcani, după un parcurs de șapte etape cu  doar trei egaluri. Cu o organizare bună a jocului, cu o mai multă concentrare și inspirație, ”sudenții” au dominat întâlnirea da capo al fine, chiar dacă la un moment dat s-a produs egalarea. Scorul final a fost 4-1 (1-0) în favoarea echipei noastre. A deschis calea spre victorie Moise, s-a facut 1-1, dar în minutul 61 echipa care s-a văzut mai mult a preluat încă o dată conducerea, prin același Moise, iar următorii doi marcatori au fost Bădilaș și Țuiu.

Cătălin Savu, de câteva zile managerul clubului, ne-a spus: ”Cred că s-au spart toate ghinioanele. Am făcut un joc bun în compania unei echipe foarte tinere. Cu aceste patru goluri, băieții au căpătat mai mult curaj, mai multă încredere în posibilitățile lor de exprimare. În pofida faptului că urmează două partide grele pe teren propriu, cu liderul Aerostar și Foresta Suceava, vom încerca evoluții pe aceeași linie, pentru a reuși evadarea din subsolul clasamentului. Cred că inspirația și încrederea nu ne vor părăsi”, a concluzionat fostul antrenor al ”universitarilor”.

Noul antrenor Aurel Drăgan a aliniat următorul ”unsprezece”: Enache - Ivașcu, Morogan, Moise, Ignat, Bădilaș - Chiriac, Lovin, Perju - Izvoranu, Mohorâță. Au mai jucat: Vârlan, Blănaru, Țuiu și Baștină, fiul fostului ”oțelar” Eugen Baștină, de numai 18 ani, care a debutat cu acest prilej.

Citit 2276 ori Ultima modificare Duminică, 13 Octombrie 2019 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.