United, mulţi convocaţi la echipele naţionale

United, mulţi convocaţi la echipele naţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şapte fotbalişti ai vicecampioanei United Galaţi au fost convocaţi la echipele naţionale pentru meciurile de săptămâna următoare, din penultima fază a calificărilor la Cupa Mondială, situaţie care, cumulată cu accidentările, l-a lăsat pe antrenorul Florin Ignat în criză de efectiv la pregătirile jucătorilor rămaşi la echipa de club.

Campionatul Ligii I este întrerupt pentru ultimele pregătire ale echipelor naţionale ajunse în grupele penultimel faze de calificare la Cupa Mondială de anul viitor, iar în această perioadă United a rămas cu foarte puţin jucători la antrenamente.

Dumitru Mimi Stoica, Andrei Crăciun și Andrei Grigoraș sunt deja în cantonamentul echipei naționale a României, iar alţi patru, Constantin Burdujel, Andrian Lașcu, Cristian Obadă și Sergiu Tacot, au fost chemaţi la reprezentativa Republicii Moldova. Pe lângă cei şapte, mai sunt trei accidentaţi în lotul de la United, astfel că antrenorul Florin Ignat ar mai rămâne cu doar patru jucători la antrenamente.

"Chiar dacă este o astfel de situaţie, ne bucurăm şi ne mândrim cu aceste convocări la echipele naţionale. Vom face antrenamentele în formulă redusă, dar ne vom descurca. Am chemat doi din jucătorii de la echipa de tineret (jucători sub 19 ani), iar dintre cei trei accidentaţi, Petică este aproape recuperat şi va intra zilele următoare la antrenamente", a explicat antrenorul gălăţean cum va lucra în această perioadă specială.

Pe Mimi Stoica, Crăciun, Grigoraş şi ceilalţi jucători chemaţi la echipa României îi aşteaptă turneul Grupei 5, care va avea loc la Piatra Neamţ, de miercurea viitoare (23-26 octombrie). La acest turneu mai participă echipele naţionale din Kazahstan, Albania și Olanda. Aceasta va fi a doua etapă a calificărilor, după grupele preliminare, iar formaţiile de pe primele două locuri vor ajunge în ultima rundă de calificare, grupele „Elite Round”.

În ceea ce-i priveşte pe cei patru basarabeni de la United care formează linia de bază a reprezentativei Republicii Moldova, aceştia vor juca în „Main Round” într-o grupă cu Azerbaidjan, Slovacia și Muntenegru, care va avea loc în Azerbaidjan. Pe lângă Laşcu, Burdujel, Obadă şi Tacot, în echipa Moldovei mai este încă un jucător al celor de la United, Iulian Cojocaru, care acum este împrumutat la Informatica Timişoara. Acesta din urmă a fost format la Galaţi şi îndrumat spre futsal de Ion Gheorghiţă, acum antrenor la clubulul de juniori Sporting Galaţi şi profesor de educație fizică și sport la Colegiul Economic "Virgil Madgearu".

 

Citit 1104 ori Ultima modificare Marți, 15 Octombrie 2019 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.