Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Sala Sporturilor „Ceahlăul” din Piatra Neamţ a găzduit întrecerile Campionatului Internaţional al României la badminton. În concurs s-au prezentat 140 de sportivi, din Ucraina, Republica Moldova şi România, care au susţinut aproape 500 de meciuri. În această companie, badmintonul gălăţean s-a prezentat cu 17 sportivi de la CS Universitatea şi 16 de la Clubul Siderurgistul.
După cum ne-a obişnuit în ultima vreme, Irina Gherasim (CSU) s-a aflat şi de această dată printre protagoniştii turneului, ea câştigând toate cele trei probe la care a participat: simplu fete Under 11, dublu fete aceeaşi categorie, dar şi la Under 13, împreună cu bucureşteanca  Laura Constantin, devenită partenera permanentă a gălăţencei. Pe parcursul a trei zile, Irina Gherasim (antrenată de Dorel Badiu) a disputat 17 meciuri, toate câştigate (setaveraj 34-1)!
La rândul lor, sportivii de la Siderurgistul, antrenaţi de Iulian Călin şi Adrian Panfil, s-au descurcat foarte bine, având evoluţii notabile. La Under 9, Edith Ursăchescu s-a situat pe locul 3, iar Eliza Marinescu pe locul 5, ambele la simplu. La Under 11, Mădălina Panaite a terminat pe locul 2 la simplu, fiind învinsă de... Irina Gherasim în finala probei, dar a triumfat împreună cu Irina la dublu. La aceeaşi categorie de vârstă (U11), la simplu, Amira Necula a fost a treia, iar Sofia Mocanu s-a clasat a cincea. La Under 13, locul 3 a fost ocupat de Teodora Grădinaru şi Amalia Pintilie, în timp ce Mădălina Panaite/Teodora Rusu au încheiat pe locul 5. La dublu mixt, Teodora Grădinaru a făcut pereche cu Dragoş Niţă (Piatra Neamţ) şi a terminat pe locul 3, în timp ce perechea Matei Slavu/ Teodora Rusu a încheiat disputele pe poziţia a cincea.
Ca de obicei, antrenorul Dorel Badiu face un bilanţ acestui foarte important concurs: „A fost un turneu de gală, cu multe jocuri de un ridicat nivel valoric şi spectacular. Sportivii noştri s-au întors cu 9 medalii: 4 de aur, una de argint şi 4 de bronz. O remarcă specială pentru „universitara” Irina Gherasim, care în acest an nu a pierdut niciun meci la Under 11, deşi a concurat în turnee foarte importante în Croaţia, Bulgaria, Serbia şi România”, ne-a declarat tehnicianul gălăţean.

Citit 831 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2019 18:06

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro