Gălăţenii, nouă medalii la ”Internaţionalele” României

Gălăţenii, nouă medalii la ”Internaţionalele” României
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sala Sporturilor „Ceahlăul” din Piatra Neamţ a găzduit întrecerile Campionatului Internaţional al României la badminton. În concurs s-au prezentat 140 de sportivi, din Ucraina, Republica Moldova şi România, care au susţinut aproape 500 de meciuri. În această companie, badmintonul gălăţean s-a prezentat cu 17 sportivi de la CS Universitatea şi 16 de la Clubul Siderurgistul.

După cum ne-a obişnuit în ultima vreme, Irina Gherasim (CSU) s-a aflat şi de această dată printre protagoniştii turneului, ea câştigând toate cele trei probe la care a participat: simplu fete Under 11, dublu fete aceeaşi categorie, dar şi la Under 13, împreună cu bucureşteanca  Laura Constantin, devenită partenera permanentă a gălăţencei. Pe parcursul a trei zile, Irina Gherasim (antrenată de Dorel Badiu) a disputat 17 meciuri, toate câştigate (setaveraj 34-1)!

La rândul lor, sportivii de la Siderurgistul, antrenaţi de Iulian Călin şi Adrian Panfil, s-au descurcat foarte bine, având evoluţii notabile. La Under 9, Edith Ursăchescu s-a situat pe locul 3, iar Eliza Marinescu pe locul 5, ambele la simplu. La Under 11, Mădălina Panaite a terminat pe locul 2 la simplu, fiind învinsă de... Irina Gherasim în finala probei, dar a triumfat împreună cu Irina la dublu. La aceeaşi categorie de vârstă (U11), la simplu, Amira Necula a fost a treia, iar Sofia Mocanu s-a clasat a cincea. La Under 13, locul 3 a fost ocupat de Teodora Grădinaru şi Amalia Pintilie, în timp ce Mădălina Panaite/Teodora Rusu au încheiat pe locul 5. La dublu mixt, Teodora Grădinaru a făcut pereche cu Dragoş Niţă (Piatra Neamţ) şi a terminat pe locul 3, în timp ce perechea Matei Slavu/ Teodora Rusu a încheiat disputele pe poziţia a cincea.

Ca de obicei, antrenorul Dorel Badiu face un bilanţ acestui foarte important concurs: „A fost un turneu de gală, cu multe jocuri de un ridicat nivel valoric şi spectacular. Sportivii noştri s-au întors cu 9 medalii: 4 de aur, una de argint şi 4 de bronz. O remarcă specială pentru „universitara” Irina Gherasim, care în acest an nu a pierdut niciun meci la Under 11, deşi a concurat în turnee foarte importante în Croaţia, Bulgaria, Serbia şi România”, ne-a declarat tehnicianul gălăţean.

Citit 1826 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2019 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.