Succes gălățean la ”Europenele” de haltere

Succes gălățean la ”Europenele” de haltere
Mariana Tăbăcaru
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gălățeanca Mariana Tăbăcaru, legitimată la CS Universitatea, a obținut medalia de bronz la Campionatul European de juniori și tineret de la București, la stilul smuls. Anterior, Andreea Penciu, tot de la CSU Galaţi, obţinuse o medalie de aur şi una de bronz. Ambele sunt antrenate la club de Costel Dimofte.

Mariana Tăbăcaru a concurat la categoria 71 kg, unde a ”smuls” 91 de kg, performanţă cu care s-a clasat pe locul 2. La ”aruncat”, cu o reuşită la 105 kg, s-a clasat pe locul 6, iar la ”total” a încheiat pe locul 5. Cealaltă sportivă gălățeancă care a concurat la această categorie, Mihaela Ilie, a fost foarte aproape de podium: la ”aruncat” a fost pe locul 4, cu 111 kg, în timp ce la ”smuls” a terminat abia pe locul 12, cu 81 kg, iar cu ”totalul” de 192 kg a încheiat pe locul 7.

La masculin, Constantin Carp, care a concurat la categoria 73 kg, a fost foarte aproape să cucerească o medalie de bronz la stilul ”smuls”, unde a ridicat bara încărcată cu 135 kg, apoi  a ratat ultimele două încercări la 139 kg, rămânând pe locul 4. La ”aruncat” a reușit 169 kg (locul 5), iar la ”total”, cu 304 kg, s-a clasat pe locul 6.

Totodată, halterofilul gălățean Paul Dumitrașcu (legitimat la Steaua), medaliat cu argint la Campionatele Mondiale de juniori din acest an (Fiji), s-a retras din concurs la categoria 73 kilograme (Under 20), din cauza unei accidentări la spate. ”Dumitraşcu a simţit dureri şi am preferat să nu riscăm, pentru a-l menaja în vederea următoarelor competiţii. Parcursul lor de calificare la Jocurile Olimpice este afectat şi nu prea de aceste accidentări, în sensul în care mai sunt şi alte competiţii în care pot să îşi îmbunătăţească punctajul. Acum depinde şi de cât de mult durează recuperarea. Să sperăm că nu le va afecta calificarea”, a declarat Nicu Vlad, președintele FR Haltere.

România și-a atins obiectivul propus, reușind, până ieri la prânz, să cucerească 24 de medalii, 4 de aur, 11 de argint și 9 de bronz. Competiția de la București este criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. ”Este o competiţie importantă pentru toţi sportivii, nu numai pentru ai noştri. De aceea ne şi bucurăm de o participare majoră, adică peste 300 de sportivi. Legat de sportivii noştri, cei care au concurat până azi şi-au îndeplinit obiectivele. Noi, în probele olimpice (n.r. - totalul), aveam ca obiective 2 medalii la tineret şi 2 la juniori, iar ele sunt îndeplinite. Am depăşit numărul de medalii de la ediţia precedentă”, a mai spus Nicu Vlad.

CSU Galaţi, prezent cu patru sportivi, a obținut astfel trei medalii, un aur și două bronz, prin Andreea Penciu (aur și bronz, la categoria 59 kg) și Mariana Tăbăcaru (bronz).

Andreea Penciu

Citit 1259 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Octombrie 2019 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.