Meciul care poate schimba obiectivul Oţelului

Meciul care poate schimba obiectivul Oţelului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Etapa a zecea din campionatului Ligii a III-a programează astăzi o partidă care se poate dovedi foarte importantă în lupta pentru primul loc, în care Oţelul Galaţi va întâlni în deplasare pe Aerostar Bacău, prima clasată.

„Dacă rezultatele ne vor duce sus, nu ne vom da deoparte de la lupta pentru promovare, chiar dacă nu acesta este obiectivul nostru în acest sezon”, a spus Iulian Apostol, managerul sportiv al Oţelului, cu o zi înaintea derbiului de la Bacău.

O victoria gălăţeană în partida de astăzi, programată de la ora 15.00, ar fi unul dintre rezultatele de care vorbea Apostol, pentru că ar înseamna, deocamdată teoretic, apropierea la două puncte de Aerostar şi o demonstraţie a Oţelului că are potenţial de a intra în lupta pentru şefie, chiar dacă la Galaţi se mizează acum pe mulţi jucători foarte tineri. În sens invers, un succes băcăuan ar cam fi un verdict timpuriu în ceea ce priveşte promovarea, mai ales dacă Aerostar va trece cu bine şi de runda următoare, când va întâlni pe Foresta Suceava.

În clasament, Aerostar conduce cu 27 de puncte, iar Oţelul este practic pe locul patru (cu 18 puncte) şi teoretic pe locul doi (22 puncte), această din urmă variantă în cazul în care va reuşi să anuleze sancţionarea cu minus patru puncte.

„Avem acorduri de prelungire a termenului de plată cu jucătorii pentru care s-a dictat depunctarea, avem toate documentele necesare pentru a o anula. Aşteptăm să primim motivarea depunctării pentru a putea face recurs, estimez că avem şanse de 99 la sută să fie anulată acea sancţiune”, a precizat Cristian Munteanu, managerul general al clubului gălăţean.

Alexandru Ciobanu, antrenorul Oţelului, spune că la meciul de astăzi presiunea apasă pe cei de la Aerostar şi speră să profte de asta. „Ei au obiectiv ferm promovarea, presiunea este pe ei. Noi suntem pe alt drum, al reconstrucţiei, astfel că sper să jucăm dezinvolt, cu entuziasm. Am analizat greşelile din meciul de la Tg. Secuiesc, sper să le eliminăm şi să câştigăm, mergem la Bacău ca la orice alt meci, doar pentru victorie”, a spus tehnicianul gălăţean. Acesta are două absenţe importante din lot, fundaşul central Ghiocel, suspendat, şi Andrei Bordieanu, accidentat.

Cei de la Oţelul au lăsat să se înţeleagă că se aşteaptă la un arbitraj favorabil echipei din Bacău, care a beneficiat până acum de cele mai multe penaltiuri dintre toate formaţiile din serie. „Este o coincidenţă”, a comentat ironic Alexandru Ciobanu acest aspect.

Citit 1740 ori Ultima modificare Joi, 24 Octombrie 2019 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.